Consells per a fer l’autocandidatura perfecta

Cada dia és més habitual l'ús de l'autocandidatura com a via per a trobar feina. Però saps com fer-la i com treure'n el màxim profit? Et donem uns consells!

Què és una autocandidatura?

L’autocandidatura és una manera de cercar feina. Es defineix com la manera autònoma de cercar les empreses o entitats on es vol treballar i requereix una actitud proactiva per part de les persones que es troben en cerca activa de feina. 

Sovint ens esperem a trobar una oferta laboral disponible a Internet per enviar la nostra candidatura, però també és molt eficient avançar-nos i donar-nos a conèixer en el sector en el qual cerquem feina. 

Com es fa l'autocandidatura?

L’autocandidatura requereix planificació. S’ha de fer un llistat de les empreses o entitats per enviar la candidatura amb l’objectiu de focalitzar els esforços en contactar amb les empreses que realment encaixen amb el nostre perfil professional. 

Tradicionalment, l’autocandidatura es feia majoritàriament en persona entregant el CV en paper. Ara, però, es fa mitjançant el correu electrònic en compliment de la LOPDGDD (Llei orgànica de protecció de dades i garantia de drets digitals).

Consisteix a enviar el CV i una carta de presentació (és opcional, però és aconsellable perquè humanitza i ens diferencia de la resta de persones) com a documents adjunts i en PDF per correu electrònic.

Quins són els avantatges?

Enviar una autocandidatura sense esperar una oferta laboral activa té molts avantatges:

  • Mostra interès per l’empresa i iniciativa, competències que es tenen molt en compte.
  • Ens avancem a un futur procés de selecció: si l’empresa obre una vacant i tenen el nostre CV ens poden trucar per a fer una entrevista abans de publicar l’oferta a Internet. 

Consells per fer una bona autocandidatura

  • Porta un control de les candidatures enviades, així es poden fer recordatoris i ens serveix per mostrar interès.
  • Fes una investigació prèvia de les empreses per tal de conèixer  els projectes i la seva filosofia de treball.
  • Personalitza el CV amb la informació que has obtingut de l’empresa per adequar la candidatura a l’empresa el màxim possible.
  • Fes seguiment: tenir coneixement de la feina realitzada en la recerca de feina és molt important, també en l’àmbit emocional. No defallir és complicat, però si tens present tot el que has fet, és més fàcil tenir una actitud positiva. 
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram