Com cercar (i trobar) feina a LinkedIn

Les xarxes socials són en l'actualitat un dels canals més utilitzats en la recerca de feina i LinkedIn s’ha convertit en l’eina principal per a trobar feina i fer contactes professionals. Però abans de començar a crear-nos un perfil a LinkedIn i fer pública la nostra candidatura, cal tenir en compte un seguit de consells que t'expliquem a continuació.

LinkedIn serveix realment per a trobar feina?

La primera cosa que cal tenir clara és que no existeix cap forma miraculosa que ens asseguri trobar feina amb facilitat (encara menys per a les joves, que patim tanta precarietat laboral), però si és cert que en l'actualitat LinkedIn és la xarxa social professional més utilitzada per les joves per a fer recerca de feina.

LinkedIn ens permet compartir informació professional, fer contactes de valor, estar en el punt de mira de les empreses i reclutadores, reflexionar sobre el nostre sector i el mercat laboral, ens pot ajudar en l'orientació laboral... I trobar feina és la conseqüència natural de tot això.

Tenir clar quin és el nostre objectiu a la xarxa social ens permetrà crear un perfil potent i una interacció a la xarxa i amb la resta de contactes que serà força cridaner i visible amb la qual cosa ens serà més fàcil complir amb les nostres expectatives dipositades amb aquesta xarxa social. 

Com fer un bon perfil professional a LinkedIn?

 • El teu titular professional ha de ser una breu descripció de quin és el teu objectiu. Procura que sigui breu i concís. 
 • Fotografia: ha de ser una fotografia que encaixi amb el teu perfil professional i on se't vegi la cara. Suficientment formal però sense ser avorrida! No utilitzis fotos de carnet ni tampoc selfies.
 • Personalitza la teva URL. Procura no utilitzar l'URL genèrica que et dóna Linkedin. 
 • Procura fer un ús de les paraules clau que més s’utilitzen en el teu àmbit o sector professional d’aquesta manera per les professionals o les empreses els serà més fàcil trobar-te. 
 • Si vols es podria completar la teva informació del perfil amb la creació d’un blog on pots fer més visible la teva marca personal. LinkedIn ja permet crear blogs a través de la seva plataforma. 
 • En cas de dominar més d’una llengua podries crear el teu perfil en diferents idiomes amb la qual cosa et permetrà arribar a superconnectores de diferents parts del món. 

La xarxa de contactes a LinkedIn

 • Es recomana fer contacte amb aquelles persones que són considerades unes superconnectores. Al LinkedIn els podrem destacar per aquelles persones que tenen registrat al seu perfil (+500). 
 • Es recomana fer contactes amb aquelles persones que són del meu sector professional. 
 • Tingues en compte que quan et posis en contacte amb les professionals és important personificar els missatges, d’aquesta manera crearàs un contacte més proper. 

Interactuar a LinkedIn per a trobar feina

És important mantenir el teu perfil actiu i interactuar amb altres usuàries de la xarxa social! Com fer-ho?

 • Generar contingut propi: a LinkedIn pots fer les teves pròpies publicacions i compartir informació que sigui d’especial interès en el teu àmbit o sector professional. Això t'ajudarà a posicionar-te com a una bona candidata!
 • Interactuar amb publicacions d'altres persones: de la mateixa manera que volem que altres usuàries llegeixin els nostres continguts, nosaltres hem d'interactuar amb les publicacions d'altres persones. Això ens serveix per a fer contactes, estar al dia de les novetats del sector i també per a inspirar-nos!

Recorda que a l'Avalot oferim de manera gratuïta un servei d'orientació professional per a joves. Posa't en contacte amb nosaltres per a programar una sessió!

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
 • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram