Com cercar (i trobar) feina a LinkedIn

Les xarxes socials són en l'actualitat un dels canals més utilitzats en la recerca de feina i LinkedIn s’ha convertit en l’eina principal per a trobar feina i fer contactes professionals. Però abans de començar a crear-nos un perfil a LinkedIn i fer pública la nostra candidatura, cal tenir en compte un seguit de consells que t'expliquem a continuació.

LinkedIn serveix realment per a trobar feina?

La primera cosa que cal tenir clara és que no existeix cap forma miraculosa que ens asseguri trobar feina amb facilitat (encara menys per a les joves, que patim tanta precarietat laboral), però si és cert que en l'actualitat LinkedIn és la xarxa social professional més utilitzada per les joves per a fer recerca de feina.

LinkedIn ens permet compartir informació professional, fer contactes de valor, estar en el punt de mira de les empreses i reclutadores, reflexionar sobre el nostre sector i el mercat laboral, ens pot ajudar en l'orientació laboral... I trobar feina és la conseqüència natural de tot això.

Tenir clar quin és el nostre objectiu a la xarxa social ens permetrà crear un perfil potent i una interacció a la xarxa i amb la resta de contactes que serà força cridaner i visible amb la qual cosa ens serà més fàcil complir amb les nostres expectatives dipositades amb aquesta xarxa social. 

Com fer un bon perfil professional a LinkedIn?

 • El teu titular professional ha de ser una breu descripció de quin és el teu objectiu. Procura que sigui breu i concís. 
 • Fotografia: ha de ser una fotografia que encaixi amb el teu perfil professional i on se't vegi la cara. Suficientment formal però sense ser avorrida! No utilitzis fotos de carnet ni tampoc selfies.
 • Personalitza la teva URL. Procura no utilitzar l'URL genèrica que et dóna Linkedin. 
 • Procura fer un ús de les paraules clau que més s’utilitzen en el teu àmbit o sector professional d’aquesta manera per les professionals o les empreses els serà més fàcil trobar-te. 
 • Si vols es podria completar la teva informació del perfil amb la creació d’un blog on pots fer més visible la teva marca personal. LinkedIn ja permet crear blogs a través de la seva plataforma. 
 • En cas de dominar més d’una llengua podries crear el teu perfil en diferents idiomes amb la qual cosa et permetrà arribar a superconnectores de diferents parts del món. 

La xarxa de contactes a LinkedIn

 • Es recomana fer contacte amb aquelles persones que són considerades unes superconnectores. Al LinkedIn els podrem destacar per aquelles persones que tenen registrat al seu perfil (+500). 
 • Es recomana fer contactes amb aquelles persones que són del meu sector professional. 
 • Tingues en compte que quan et posis en contacte amb les professionals és important personificar els missatges, d’aquesta manera crearàs un contacte més proper. 

Interactuar a LinkedIn per a trobar feina

És important mantenir el teu perfil actiu i interactuar amb altres usuàries de la xarxa social! Com fer-ho?

 • Generar contingut propi: a LinkedIn pots fer les teves pròpies publicacions i compartir informació que sigui d’especial interès en el teu àmbit o sector professional. Això t'ajudarà a posicionar-te com a una bona candidata!
 • Interactuar amb publicacions d'altres persones: de la mateixa manera que volem que altres usuàries llegeixin els nostres continguts, nosaltres hem d'interactuar amb les publicacions d'altres persones. Això ens serveix per a fer contactes, estar al dia de les novetats del sector i també per a inspirar-nos!

Recorda que a l'Avalot oferim de manera gratuïta un servei d'orientació professional per a joves. Posa't en contacte amb nosaltres per a programar una sessió!

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
 • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI M’ACOMIADEN DURANT EL PERÍODE DE PROVA?
📢Tots els contractes estableixen un període on tant la treballadora com l’empresa proven si és fructífera la relació laboral.
👀Però què passa si t’acomiaden?
T’ho expliquem!👇
Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

👩🏻Marina Ginestà va ser una periodista, escriptora, intèrpret i militant antifeixista catalana.

📸Va ser coneguda per la fotografia icònica de Hans Gutmann de la Guerra Civil Espanyola de la miliciana a Barcelona quan tenia 17 anys.

T’expliquem més!👉https://avalot.cat/marina-ginesta/

🤔L’empresa pot decidir traslladar les treballadores a un altre centre de treball.

📢Aquesta decisió pot comportar un perjudici en la conciliació entre la vida personal i laboral.

T’expliquem qué pots fer davant un cas de mobilitat geogràfica! 👉https://avalot.cat/mobilitat-geografica-trasllat-centre-treball/

✊🏾 Demà ens trobarem a la manifestació per donar suport al poble iranià sota el lema #Donavidallibertat!

Consulta el manifest aquí➡️ https://www.lafede.cat/wp-content/uploads/2023/01/Manifest-21G-final.pdf
#21GDonaVidaLlibertat

❗️QUÈ PUC FER SI SE M’HA ACABAT EL CONTRACTE DE LA CAMPANYA DE NADAL?
📢Finalitzat el Nadal si se t’acaba el contracte, has de fer una sèrie de gestions per posar en marxa de nou el procés de recerca de feina.
T’expliquem que has de fer!👇
Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram