Com cercar (i trobar) feina a LinkedIn

Les xarxes socials són en l'actualitat un dels canals més utilitzats en la recerca de feina i LinkedIn s’ha convertit en l’eina principal per a trobar feina i fer contactes professionals. Però abans de començar a crear-nos un perfil a LinkedIn i fer pública la nostra candidatura, cal tenir en compte un seguit de consells que t'expliquem a continuació.

LinkedIn serveix realment per a trobar feina?

La primera cosa que cal tenir clara és que no existeix cap forma miraculosa que ens asseguri trobar feina amb facilitat (encara menys per a les joves, que patim tanta precarietat laboral), però si és cert que en l'actualitat LinkedIn és la xarxa social professional més utilitzada per les joves per a fer recerca de feina.

LinkedIn ens permet compartir informació professional, fer contactes de valor, estar en el punt de mira de les empreses i reclutadores, reflexionar sobre el nostre sector i el mercat laboral, ens pot ajudar en l'orientació laboral... I trobar feina és la conseqüència natural de tot això.

Tenir clar quin és el nostre objectiu a la xarxa social ens permetrà crear un perfil potent i una interacció a la xarxa i amb la resta de contactes que serà força cridaner i visible amb la qual cosa ens serà més fàcil complir amb les nostres expectatives dipositades amb aquesta xarxa social. 

Com fer un bon perfil professional a LinkedIn?

 • El teu titular professional ha de ser una breu descripció de quin és el teu objectiu. Procura que sigui breu i concís. 
 • Fotografia: ha de ser una fotografia que encaixi amb el teu perfil professional i on se't vegi la cara. Suficientment formal però sense ser avorrida! No utilitzis fotos de carnet ni tampoc selfies.
 • Personalitza la teva URL. Procura no utilitzar l'URL genèrica que et dóna Linkedin. 
 • Procura fer un ús de les paraules clau que més s’utilitzen en el teu àmbit o sector professional d’aquesta manera per les professionals o les empreses els serà més fàcil trobar-te. 
 • Si vols es podria completar la teva informació del perfil amb la creació d’un blog on pots fer més visible la teva marca personal. LinkedIn ja permet crear blogs a través de la seva plataforma. 
 • En cas de dominar més d’una llengua podries crear el teu perfil en diferents idiomes amb la qual cosa et permetrà arribar a superconnectores de diferents parts del món. 

La xarxa de contactes a LinkedIn

 • Es recomana fer contacte amb aquelles persones que són considerades unes superconnectores. Al LinkedIn els podrem destacar per aquelles persones que tenen registrat al seu perfil (+500). 
 • Es recomana fer contactes amb aquelles persones que són del meu sector professional. 
 • Tingues en compte que quan et posis en contacte amb les professionals és important personificar els missatges, d’aquesta manera crearàs un contacte més proper. 

Interactuar a LinkedIn per a trobar feina

És important mantenir el teu perfil actiu i interactuar amb altres usuàries de la xarxa social! Com fer-ho?

 • Generar contingut propi: a LinkedIn pots fer les teves pròpies publicacions i compartir informació que sigui d’especial interès en el teu àmbit o sector professional. Això t'ajudarà a posicionar-te com a una bona candidata!
 • Interactuar amb publicacions d'altres persones: de la mateixa manera que volem que altres usuàries llegeixin els nostres continguts, nosaltres hem d'interactuar amb les publicacions d'altres persones. Això ens serveix per a fer contactes, estar al dia de les novetats del sector i també per a inspirar-nos!

Recorda que a l'Avalot oferim de manera gratuïta un servei d'orientació professional per a joves. Posa't en contacte amb nosaltres per a programar una sessió!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores.

❗️Però què passa si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí! 👉https://avalot.cat/vacances-temps-parcial/

❗️El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

📢El 17 de maig del 1990 l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

⚠️Aquest dia té com a objectiu denunciar les discriminacions.

T'expliquem més sobre el tema!👉https://avalot.cat/lgtbi-fobia/

❗️QUÈ PUC FER SI L’EMPRESA NO PAGA LES MEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL?

⚠️L’obligació de cotitzar neix des del moment en què s’inicia l’activitat laboral.

T’expliquem que has de fer en el cas que l’empresa no compleixi aquesta obligació! 👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

La reforma de la llei de l'avortament ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa🩸

📢Des de l'Avalot, com a sindicat feminista, ens posicionem a favor d'aquesta mesura 👉 https://avalot.cat/posicionament-sobre-la-baixa-laboral-a-causa-de-la-regla-dolorosa/

Obrim 🧵👇

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram