Treballadores ETT: què has de tenir en compte

Moltes de les preguntes que ens feu arran de la crisi de la COVID-19 i de les seves conseqüències laborals, són de treballadores contractades a través d'ETT (empreses de treball temporal). En aquest article intentarem donar resposta a les preguntes més freqüents i explicar-vos alguns aspectes bàsics!

DRETS DE LES TREBALLADORES PER ETT

Una treballadora que ha estat contractada per ETT tindrà els mateixos drets de treball i d’ocupació que qualsevol altra treballadora de la plantilla contractada directament per l’empresa.

Es consideren condicions essencials: 

 1. Remuneració 
 2. Duració de la jornada 
 3. Hores extraordinàries 
 4. Períodes de descans 
 5. Treball Nocturn 
 6. Vacances 
 7. Dies Festius 

OBLIGACIONS DE LES EMPRESES DE TREBALL TEMPORAL

 1. Quan es tracti de celebrar contractes de treball per a la formació i aprenentatge l’Empresa de Treball Temporal serà la responsable de complir les obligacions corresponents en matèria formativa. 
 2. L’Empresa de Treball Temporal haurà d’assegurar-se que la treballadora prèviament de ser posada a disposició de l’empresa usuària disposa de la formació necessària (teòrica i pràctica) en matèria preventiva necessària per desenvolupar les tasques que requereixen el lloc de treball que ocuparà. 
 3. L’Empresa de Treball Temporal haurà d’acreditar documentalment a l’empresa usuària que la treballadora ha rebut els informes en referència als riscos laborals i les mesures preventives i que posseeix la formació específica necessària i compte amb un estat de salut compatible per a realitzar totes les tasques que requereixen el lloc de treball que ocuparà. 
 4. L’Empresa de Treball Temporal → serà l’encarregada de la vigilància periòdica de la salut de les treballadores que treballen per a l’empresa usuària. Per a una correcta vigilància periòdica s’haurà de tenir en compte: 
 • Característiques del lloc de treball a desenvolupar 
 • Resultats de l'avaluació dels riscos laborals realitzada per l’empresa usuària i tota aquella informació que resulti necessària. 

L’ERTO i LES TREBALLADORES D’ETT

1- Com es veuen afectades les treballadores de les Empreses de Treball Temporal? 

Les treballadores que presten els seus serveis per a altres empreses però són contractades a través d’Empreses de Treball Temporal, queden en una situació total de desemparament, ja que, no queden sotmeses a l’ERTO que se’ls aplica a la resta de treballadores contractades directament per l’empresa. 

2- Que passa amb el contracte de les treballadores per ETT? 

El contracte de les treballadores queda amb suspensió. La suspensió del contracte de treball queda regulada a l’article 45 de l’Estatut de les Treballadores, i exonera tan les obligacions de treballar com de remunerar (ja que, no s’està realitzant cap treball). 

3-Com ha de procedir l’Empresa de Treball Temporal? 

En aquest cas l’Empresa de Treball Temporal, també haurà de procedir a iniciar un ERTO a les treballadores de la plantilla que es vegin afectades. I per tant les treballadores quedarán amb situació legal de desocupació cobrant així el que els hi pertoca. 

4- Si el meu contracte finalitza després que a l’empresa on presto serveis els hagin inclos a un ERTO, l’Empresa de Treball Temporal la qual m’ha contractat em pot acomiadar? 

No, mai podrà justificar-se COVID-19 com a causa d’acomiadament. En cas que sigui així aquest acomiadament serà improcedent.

Si encara et queden dubtes, posa't en contacte amb nosaltres! Pots escriure un email a bustia.avalot@catalunya.ugt.org o utilitzar el formulari de contacte.

DESCARREGA’T LA GUIA JOVE DE SUPERVIVÈNCIA AL MÓN LABORAL

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
LA VULL

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🗓 El calendari laboral de l'empresa és la planificació anual que, juntament amb la jornada laboral, estableix el temps de treball de les treballadores 🕒

🧐 Saps qui l'elabora i què ha de constar?

Tota la info aquí! 👌🏼 https://avalot.cat/calendari-laboral-empresa/

La pandèmia ha demostrat "com Barcelona depenia excessivament del turisme i com es va esfondrar bona part del sistema productiu de la ciutat", segons @antroperplejo. La contracimera per reclamar un canvi del model turístic es fa avui i demà a la ciutat https://www.publico.es/public/decreixement-turistic-contracimera-per-demanar-canvi-model-turistic.html?utm_medium=Public&utm_source=Twitter#Echobox=1635186079

😐Alguna vegada t'has trobat amb un conflicte laboral a la feina que no saps com solucionar?

Volem donar-te les eines perquè puguis fer-ho! 👉 https://avalot.cat/projecte-apoderat/

Cinc preguntes clau per entendre què és la violència econòmica i perquè demanen tipificar-la com a masclista

Parlem amb Esther Costa de @CollectiuRonda i @marisaiuris de @FemiNovembre @caladona

✍️@emmpons https://www.publico.es/public/cinc-preguntes-clau-per-entendre-violencia-economica-i-perque-demanen-tipificar-com-masclista.html

🗞️"Els esforços que fan les joves per millorar la seva formació no es corresponen amb les condicions que afronten per fer el salt al treball" 👉 https://diarieducacio.cat/educaciolocal/2021/10/22/assegurar-el-futur-professional-dels-joves/ @DiariEducacio

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram