Treballadora supermercat

Anna, 24 anys, Girona.

Treballo a Mercadona en una posició polivalent, és a dir, tant puc estar a la fruiteria, com fent reposicions o a caixa.


A la feina, no ha canviat res a simple vista, seguim treballant amb normalitat. Considero que no ho han fet gens bé, ha sigut tot surrealista, han anat molt tard i molt desordenats. Per exemple, no ens van deixa utilitzar guants fins cap al 16 de març i ara, si utilitzes més de dos parells, has de donar una explicació del perquè, quan segons l'OMS s'haurien de renovar més sovint. Amb les mascaretes, que només són efectives unes 5 hores, al principi, ens havien de durar setmana, setmana i mitja. El mateix amb el líquid desinfectant i les ulleres de protecció. En resum, la totalitat de les mesures preventives les vam aconseguir en el pic més alt de la corba. A més, hi hem de sumar el nivell mental. Personalment he patit diversos atacs d'ansietat i tot i això havia de seguir treballant, vaig trobar a faltar humanitat per part de l'empresa però també per part de la clientela. Amb tot, puc afirmar que he vist els meus drets com a treballadora vulnerats.

Crec que sí que som un servei indispensable, però no que som heroïnes. La meva percepció no ha canviat. Jo ja sabia que som un servei important per a la societat, el problema és que crec la societat no ho sabia. No vull que em donin tant les gràcies, vull que d'ara endavant ens tractin millor. Constatar també que a la meva empresa ens han pagat 150€ com a plus, però siguem conscients que ells han tingut beneficis milionaris.

En l'àmbit governamental, considero que en veure la situació a la Xina havien de pensar en les mesures molt abans. Crec que pensar tant a nivell capitalista ens està fent pols socialment. No ho dic jo: autònomes, ERTOs, acomiadaments, ajudes inexistents... Trobo a faltar humanitat. Així com que el govern no es posi molt més seriós amb el tema del confinament.
Per altra banda, ha quedat clar que el sistema sanitari està col·lapsat i que les retallades que ha sofert en anys anteriors han sigut un problema. Crec també que l'ET necessita una reestructuració per aquestes situacions excepcionals. Comentar també que crec que al planeta li ha anat bé aquest descans humà i crec que en general hauríem de cuidar més el planeta.

Pol, 18 anys, Deltebre. 

Sóc treballador a la fruiteria del supermercat Bonpreu. La meva feina, d'ençà que ha començat l'Estat d'Alarma, no ha canviat. De moment, la meva realitat tampoc ha canviat. Sí que és veritat que ens han apujat una mica el sou, però poc més. 

Considero que la meva feina és un servei essencial, ja que, si els supermercats estiguessin tancats, les persones no podrien menjar. Considero que en l'àmbit social ara les persones valoren més la meva feina i jo també he canviat la percepció que tenia de la meva feina. 

Considero que el sistema s'hauria de canviar.

La meva percepció cap als sindicats segueix sent igual de bona que abans.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TINC DUBTES SOBRE LA QUITANÇA?

💡La quitança o "finiquito" és el document de liquidació on es reflecteixen els conceptes que queden pendents.
🤔Alguna vegada no has estat d’acord amb la quitança?
T’expliquem que fer en aquests casos!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

🔴7 d’Octubre, Dia Mundial del Treball Digne.✊

👉La UGT ens mobilitzem sota el lema “Justícia Salarial” a les 12h, davant de Foment del Treball a Barcelona, i a la resta de territoris‼️👇
#Salarioconflicte

ℹ️ https://www.ugt.cat/7-doctubre-dia-mundial-del-treball-digne-la-ugt-ens-mobilitzem-sota-el-lema-justicia-salarial/

🕘És freqüent que l’empresa ens demani fer més hores de les establertes a la nostra jornada.
👀És important no confondre les hores complementàries amb les extraordinàries.

T'expliquem el que has de saber de les hores complementàries!👉https://avalot.cat/hores-complementaries/

🤱 La prestació per risc durant la lactància és una prestació econòmica que pretén protegir la treballadora (i la criatura) davant una situació de risc en la realització de la seva feina.

👀 T’expliquem el que has de saber sobre aquesta prestació!👉 https://avalot.cat/prestacio-risc-lactancia/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram