Treballadora supermercat

Anna, 24 anys, Girona.

Treballo a Mercadona en una posició polivalent, és a dir, tant puc estar a la fruiteria, com fent reposicions o a caixa.


A la feina, no ha canviat res a simple vista, seguim treballant amb normalitat. Considero que no ho han fet gens bé, ha sigut tot surrealista, han anat molt tard i molt desordenats. Per exemple, no ens van deixa utilitzar guants fins cap al 16 de març i ara, si utilitzes més de dos parells, has de donar una explicació del perquè, quan segons l'OMS s'haurien de renovar més sovint. Amb les mascaretes, que només són efectives unes 5 hores, al principi, ens havien de durar setmana, setmana i mitja. El mateix amb el líquid desinfectant i les ulleres de protecció. En resum, la totalitat de les mesures preventives les vam aconseguir en el pic més alt de la corba. A més, hi hem de sumar el nivell mental. Personalment he patit diversos atacs d'ansietat i tot i això havia de seguir treballant, vaig trobar a faltar humanitat per part de l'empresa però també per part de la clientela. Amb tot, puc afirmar que he vist els meus drets com a treballadora vulnerats.

Crec que sí que som un servei indispensable, però no que som heroïnes. La meva percepció no ha canviat. Jo ja sabia que som un servei important per a la societat, el problema és que crec la societat no ho sabia. No vull que em donin tant les gràcies, vull que d'ara endavant ens tractin millor. Constatar també que a la meva empresa ens han pagat 150€ com a plus, però siguem conscients que ells han tingut beneficis milionaris.

En l'àmbit governamental, considero que en veure la situació a la Xina havien de pensar en les mesures molt abans. Crec que pensar tant a nivell capitalista ens està fent pols socialment. No ho dic jo: autònomes, ERTOs, acomiadaments, ajudes inexistents... Trobo a faltar humanitat. Així com que el govern no es posi molt més seriós amb el tema del confinament.
Per altra banda, ha quedat clar que el sistema sanitari està col·lapsat i que les retallades que ha sofert en anys anteriors han sigut un problema. Crec també que l'ET necessita una reestructuració per aquestes situacions excepcionals. Comentar també que crec que al planeta li ha anat bé aquest descans humà i crec que en general hauríem de cuidar més el planeta.

Pol, 18 anys, Deltebre. 

Sóc treballador a la fruiteria del supermercat Bonpreu. La meva feina, d'ençà que ha començat l'Estat d'Alarma, no ha canviat. De moment, la meva realitat tampoc ha canviat. Sí que és veritat que ens han apujat una mica el sou, però poc més. 

Considero que la meva feina és un servei essencial, ja que, si els supermercats estiguessin tancats, les persones no podrien menjar. Considero que en l'àmbit social ara les persones valoren més la meva feina i jo també he canviat la percepció que tenia de la meva feina. 

Considero que el sistema s'hauria de canviar.

La meva percepció cap als sindicats segueix sent igual de bona que abans.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🔴Instem les empreses a prioritzar i promoure el teletreball i demanem al Govern que no afegeixi més desconcert al@s treballador@s
@ugtficat @FeSMC_ugt_cat @fespcat http://www.ugt.cat/la-ugt-insta-les-empreses-a-prioritzar-i-promoure-el-teletreball-i-demana-al-govern-que-no-afegeixi-mes-desconcert-a-les-treballadores-i-treballadors/

⚠️ Les dades #EPA del tercer trimeste reflexteixen que les #joves estem patint la pitjor part! #atur

✊🏼 És vital que ens organitzem per fer-nos fortes! #FemnosFortes

https://www.avalot.cat/afiliat/

🔴 Les empreses resten en l'obligació de limitar la mobilitat a les persones treballadores adoptant sistemes de #teletreball d'acord a les mesures decretades per l'autoritat sanitàries.

➡️ Pots llegir aquí el text del Consell de Relacions Laborals: http://ugt-cat.net/subdominis/premsa/DECLARACIO%20CRL%20SARS-COV-2%20Teletreball%2026%2010%202020%20(2).pdf

❗️ Sovint quan firmem un contracte ens trobem que apareix la frase “segons conveni”.

⚠️ És important que coneixem el contingut d'aquest #conveni! 👌🏼

🤔 Saps què regula? T'expliquem tot el que has de saber! 👉🏼 https://avalot.cat/conveni-collectiu/

#conveniocolectivo

4

𝗦𝗲𝗿𝘃𝗲𝗶𝘀 𝗣𝘂́𝗯𝗹𝗶𝗰𝘀 𝗜𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘂𝘀
Guia per a l'aplicació de 𝗹'𝗲𝗻𝗳𝗼𝗰𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗶 𝗮𝗻𝘁𝗶𝗿𝗮𝗰𝗶𝘀𝘁𝗮 en la gestió dels serveis públics #YoSoyServiciosPublicos
@ugtcatalunya @fespcat https://twitter.com/YoSoySP/status/1321033104144949248

#YosoyServiciosPúblicos@YoSoySP

🆕¡Ya está nuestra guía disponible en la web!

Llega en un momento clave en la prevención y la lucha contra el #racismo, la #xenofobia y la #intolerancia en
general.

▶️Descárgate la guía completa: https://9di.es/y4r4npqr
#YoSoyServiciosPúblicos #Antirracista #ServiciosPúblicos

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram