Informàtica

Carla, 33 anys, Montgat.


Sóc informàtica amb 8 anys d'experiència.

Vam passar de teletreballar dos dies a la semana de manera opcional a teletreballar completament. Trobo a faltar el dret a la desconnexió digital, que si abans era difícil ara és impossible.

A la meva realitat, sobretot l'ha afectat el confinament, la feina és molt semblant. A la meva economia no l'ha afectat, ja que estic treballant el 100% de la jornada.

Em considero servei essencial per al sector al qual dono servei. No crec que hagi canviat la percepció que es té de la meva feina a escala social, però el fet de teletreballar totes les persones treballadores de la meva empresa, sí que ha millorat la percepció interna que es té de la feina que faig a dins de l'empresa, ja que en part, és donar suport al mencionat teletreball.

Com a crítica al govern, crec que s'ha acabat massa ràpid amb el confinament total. Moltes feines on se'ls exigia estar presencialment no són realment necessàries ni necessària la seva presencialitat.

Pau, 33 anys, Sant Climent de Llobregat.

Sóc informàtic. Fa vuit anys que estic treballant a la mateixa empresa com a extern en diversos projectes.

Durant l'estat d'alarma estic treballant telemàticament. Anteriorment ja treballava majoritàriament de manera presencial. En seguir treballant no he tingut cap impacte en els meus ingressos, sí que he notat un estalvi al no poder sortir de casa.

Considero que la meva feina és un servei essencial, treballo per altres empreses com la banca o empreses públiques que requereixen un servei informàtic 24/7. Tot i ser un servei essencial no crec que hagi canviat la percepció social, perquè és un sector poc visible a la societat.

Jo no he trobat mancances, al contrari, en el meu cas s'han donat facilitats en l'àmbit personal i familiar.

És un bon moment per plantejar el treball telemàtic i les jornades intensives, ja que els horaris d'oficina en aquest país dificulten molt la conciliació en l'àmbit personal i familiar.

Roberto, 25 anys, Viladecans

Estudio enginyeria a la universitat i treballo com a administrador de sistemes per una empresa de l'IBEX.

Aquesta crisi m'ha afectat directament perquè la meva feina la desenvolupava de manera presencial a les diferents oficines de l'empresa i, en estar aquestes oficines tancades, l'empresa ha aplicat un ERTO que ens ha deixat a molts sense feina temporalment. També, ha impactat molt a les classes de la universitat, així com a l'entorn social, ja que, com tothom, no poder veure ni quedar amb les amistats i éssers estimats és quelcom que costa.

Tenint en compte que vivim a plena era digital, considero sense cap mena de dubte que la meva feina és essencial, però en el meu cas hi ha altres persones a l'empresa que poden desenvolupar les meves tasques fins que no torni a augmentar el volum de feina.

A nivell governamental, trobo a faltar més mesures, per començar, jo crec que s'hauria de demanar explicacions i fins i tot treure a aquells càrrecs polítics que no han sabut portar la situació ni amb eficàcia ni amb transparència.

A nivell de sistema, crec que aquesta crisi pot servir de palanca per accelerar els canvis que hem de viure a l'era digital, per exemple, crec que s'implementarà molt més el teletreball (sempre que pugui ser establert sense comprometre els drets ni el modus operandi de les persones treballadores). A més, crec que els diferents governs haurien de realitzar inversions intel·ligents en aquests sectors crítics com s'ha demostrat que és la sanitat o la ciència en general. Finalment, crec també que convindria crear una organització estil OMS que de veritat funcioni i amb poder suficient com per aplicar mesures restrictives als països en cas de necessitat (com seria el tancament de fronteres per pandèmia).

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram