Temporalitat juvenil: inestabilitat involuntària

Què és la temporalitat juvenil?

La temporalitat laboral és el percentatge de contractes temporals respecte a la totalitat de contractes laborals. 

Quina és la taxa de temporalitat juvenil?

La taxa de temporalitat juvenil ha augmentat més d'un 15% durant l'última dècada. Actualment la taxa se situa en un 88,35%, la qual cosa suposa que només un 11,65% de les joves menors de 30 anys tenen contractes indefinits.

El mal ús i la poca regulació de la contractació temporal, perjudica les treballadores. Sovint les empreses en comptes d'utilitzar el tipus de contracte temporal de manera pertinent, fa a les treballadores encadenar contractes temporals en substitució d’una posició que podria ocupar una persona amb un contracte indefinit. 

Com ens afecta a les joves? 

La majoria de contractes temporals són involuntaris per part de les treballadores i la temporalitat juvenil ens afecta perquè suposa inestabilitat i incertesa per a les joves, que ens afecta també en diferents esferes de la nostra vida.

Per exemple, per poder llogar un pis normalment es demana un contracte indefinit i, sumat als preus elevadíssims i al poc parc d’habitatges de protecció oficial i lloguers socials, ens és molt difícil accedir a un habitatge digne.

La bretxa de gènere afecta la temporalitat juvenil?

La desigualtat de gènere també afecta la temporalitat per a les dones joves respecte als homes joves, ja que les dones generalment signem contractes temporals. 

Així doncs, segons l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, l’any 2020 el 13.8% dels contractes signats per dones eren contractes indefinits respecte del 14.6% dels contractes indefinits signats per homes.  És a dir, en què la taxa de temporalitat de les dones és més elevada.

L'enterrament de la nostra generació

Des de l’Avalot considerem que és important restringir l’ús dels contractes temporals i reformar la llei recolzant a les treballadores, fomentar la contractació indefinida i augmentar la seguretat jurídica en els acomiadaments. Aquest model productiu està matant els nostres projectes de vida. És per això que el dijous 22 d'abril volem convidar-te a l'enterrament de la nostra generació. El farem de manera simultània a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i volem convidar-te a participar.

Si estàs interessada a venir o vols més informació, deixa'ns les teves dades en aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu per explicar-te tots els detalls: https://avalot.cat/enterrament/

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram