Els preus universitaris per al nou curs 2021-2022

Els preus dels Graus i dels Màsters universitaris de les universitats públiques els fixa cada any el Govern a través d’un Decret.  Aquest any, la Generalitat ha aprovat un decret de preus públics que fixa una reducció de fins al 40% en els màsters oficials i manté la rebaixa del 30% ja aplicada.

La rebaixa en el preu dels màsters

El pròxim curs 2021-2022, el preu del crèdit dels Màsters universitaris matriculats per primera vegada a les universitats públiques catalanes, a excepció de la UOC, passarà a costar 27,67 euros, el mateix preu que es paga en els graus de coeficient d’estructura docent C.

És a dir, s'ha aprovat una rebaixa del 40%, que representa uns 18,44 euros menys en el preu del crèdit en les titulacions de màster oficial. Pel que fa als màsters que habiliten per a l’exercici d’activitats regulades, el preu per crèdit passa dels 28,82 als 27,67euros, amb una reducció del 4%.

Què passa amb els preus dels graus?

Aquesta nova rebaixa en els preus públics dels estudis universitaris s’afegeix a la que ja s’aplica des d’aquest curs 2020-2021, d'un 30% menys en els crèdits matriculats de grau i màster.

En els estudis de grau, es manté la rebaixa del 30% i el preu del crèdit matriculat per primera vegada continuarà sent de 17,69 euros (coeficient d’estructura docent A), de 25,04 euros (coeficient d’estructura docent B) i de 27,67 euros (coeficient d’estructura docent C).

Les beques per a les rendes més desfavorides

També s’estableixen descomptes addicionals per afavorir l’equitat en l’accés a estudis universitaris a través de la Beca Equitat per a les estudiants amb rendes més baixes que no tinguin la matrícula gratuïta per no reunir els requisits per poder beneficiar-se de la beca general de l’Estat que estableix el Govern espanyol. Aquest ajut se sol·licita a través de la web de la Generalitat a l’apartat “Tràmits” o des de la pàgina de l’AGAUR (l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca).

Per a les estudiants de Grau universitari amb tram 1 es podrà aplicar un descompte del  80% sobre el preu  de la matrícula i amb tram 2 d’un 70%. Per als màsters habilitants amb tram 1 se’ls hi aplicarà un descompte del 25% i a les de tram 2 un descompte del 20% sobre el preu de la matrícula.

Com queden els preus universitaris per al curs 2021-2022?

A partir del pròxim curs 2021-2022, un curs de màster estàndard de 60 crèdits passarà a costar 1.660 euros. En cas dels beneficiaris de beques Equitat, el cost es reduirà i se situarà entre els 1.245 euros (tram 1) i 1.328,4 euros (tram 2).

Pel que fa als graus, la matriculació de 60 crèdits costa una quantitat d’entre 1.061 i 1.660 euros a l’any en funció del coeficient d’estructura docent del títol. Un estudi de coeficient A (Dret o Turisme) s’estableix en 1.061 euros. En el cas del coeficient B (Comunicació Audiovisual o Psicologia), costa 1.502 euros, mentre que un grau de coeficient C (Medicina o Ciències Biomèdiques) té preu de 1.660 euros.

En el cas dels estudiants amb rendes corresponents als trams 1 i 2, que poden demanar una beca Equitat, els preus d’un curs de grau estàndard oscil·len entre els 212,4 i els 498 euros.

En el cas de les segones i successives matrícules, es mantenen els coeficients de multiplicació però d’acord amb els nous preus.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram