Els preus universitaris per al nou curs 2021-2022

Els preus dels Graus i dels Màsters universitaris de les universitats públiques els fixa cada any el Govern a través d’un Decret.  Aquest any, la Generalitat ha aprovat un decret de preus públics que fixa una reducció de fins al 40% en els màsters oficials i manté la rebaixa del 30% ja aplicada.

La rebaixa en el preu dels màsters

El pròxim curs 2021-2022, el preu del crèdit dels Màsters universitaris matriculats per primera vegada a les universitats públiques catalanes, a excepció de la UOC, passarà a costar 27,67 euros, el mateix preu que es paga en els graus de coeficient d’estructura docent C.

És a dir, s'ha aprovat una rebaixa del 40%, que representa uns 18,44 euros menys en el preu del crèdit en les titulacions de màster oficial. Pel que fa als màsters que habiliten per a l’exercici d’activitats regulades, el preu per crèdit passa dels 28,82 als 27,67euros, amb una reducció del 4%.

Què passa amb els preus dels graus?

Aquesta nova rebaixa en els preus públics dels estudis universitaris s’afegeix a la que ja s’aplica des d’aquest curs 2020-2021, d'un 30% menys en els crèdits matriculats de grau i màster.

En els estudis de grau, es manté la rebaixa del 30% i el preu del crèdit matriculat per primera vegada continuarà sent de 17,69 euros (coeficient d’estructura docent A), de 25,04 euros (coeficient d’estructura docent B) i de 27,67 euros (coeficient d’estructura docent C).

Les beques per a les rendes més desfavorides

També s’estableixen descomptes addicionals per afavorir l’equitat en l’accés a estudis universitaris a través de la Beca Equitat per a les estudiants amb rendes més baixes que no tinguin la matrícula gratuïta per no reunir els requisits per poder beneficiar-se de la beca general de l’Estat que estableix el Govern espanyol. Aquest ajut se sol·licita a través de la web de la Generalitat a l’apartat “Tràmits” o des de la pàgina de l’AGAUR (l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca).

Per a les estudiants de Grau universitari amb tram 1 es podrà aplicar un descompte del  80% sobre el preu  de la matrícula i amb tram 2 d’un 70%. Per als màsters habilitants amb tram 1 se’ls hi aplicarà un descompte del 25% i a les de tram 2 un descompte del 20% sobre el preu de la matrícula.

Com queden els preus universitaris per al curs 2021-2022?

A partir del pròxim curs 2021-2022, un curs de màster estàndard de 60 crèdits passarà a costar 1.660 euros. En cas dels beneficiaris de beques Equitat, el cost es reduirà i se situarà entre els 1.245 euros (tram 1) i 1.328,4 euros (tram 2).

Pel que fa als graus, la matriculació de 60 crèdits costa una quantitat d’entre 1.061 i 1.660 euros a l’any en funció del coeficient d’estructura docent del títol. Un estudi de coeficient A (Dret o Turisme) s’estableix en 1.061 euros. En el cas del coeficient B (Comunicació Audiovisual o Psicologia), costa 1.502 euros, mentre que un grau de coeficient C (Medicina o Ciències Biomèdiques) té preu de 1.660 euros.

En el cas dels estudiants amb rendes corresponents als trams 1 i 2, que poden demanar una beca Equitat, els preus d’un curs de grau estàndard oscil·len entre els 212,4 i els 498 euros.

En el cas de les segones i successives matrícules, es mantenen els coeficients de multiplicació però d’acord amb els nous preus.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores.

❗️Però què passa si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí! 👉https://avalot.cat/vacances-temps-parcial/

❗️El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

📢El 17 de maig del 1990 l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

⚠️Aquest dia té com a objectiu denunciar les discriminacions.

T'expliquem més sobre el tema!👉https://avalot.cat/lgtbi-fobia/

❗️QUÈ PUC FER SI L’EMPRESA NO PAGA LES MEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL?

⚠️L’obligació de cotitzar neix des del moment en què s’inicia l’activitat laboral.

T’expliquem que has de fer en el cas que l’empresa no compleixi aquesta obligació! 👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

La reforma de la llei de l'avortament ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa🩸

📢Des de l'Avalot, com a sindicat feminista, ens posicionem a favor d'aquesta mesura 👉 https://avalot.cat/posicionament-sobre-la-baixa-laboral-a-causa-de-la-regla-dolorosa/

Obrim 🧵👇

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram