Pagues extres: preguntes i respostes

En els darrers dies estem rebent diferents preguntes relacionades amb les pagues extres o pagues extraordinàries. En aquest article donem resposta a les meves habituals.

Què són les pagues extres?

Són les gratificacions salarials que rep la persona treballadora en moments puntuals a contraprestació dels seus serveis a l’empresa. És un dret de les treballadores.

Quina és la quantia de les pagues extres?

La quantia queda fixada per conveni col·lectiu. 

Quantes pagues extres tenim durant l'any?

L'article 31 de l'Estatut de les Treballadors indica que la treballadora té dret a dues pagues extraordinàries a l'any. Una d'elles és abans de Nadal i l'altra segons estableixi el conveni col·lectiu de referència. Com a regla general, aquesta segona paga extra s'acostuma a pagar al juny, coincidint amb l'inici de l'estiu.

Com s'abonen les pagues extres?

Poden abonar-se íntegrament els mesos estipulats (desembre i aquell fixat per conveni col·lectiu) o bé, en cas que l'empresa aboni més de dues, els mesos assignats per l'empresa. En aquest cas ens haurem de fixar amb el que s’estableix en el Conveni Col·lectiu. O bé també poden prorratejar-se.

Què és el prorrateig de les pagues extres?

Significa que rebré la quantitat que em pertoqui en concepte de paga extra cada mes. En aquest cas l'import de la quantitat es fracciona en dotze mesos.

El concepte de les pagues extres prorratejades ha de constar a la nòmina.

Les pagues extraordinàries tenen deduccions?

Les pagues extraordinàries estan subjectes a deducció d’IRPF. Les aportacions a la Seguretat Social no figuren a les pagues extraordinàries perquè ja s’han deduït cada mes a la nòmina.

La quitança i les pagues extraordinàries

La quitança és el document que l'empresa ha d'entregar obligatòriament en el moment de la finalització de la relació laboral, sigui quin sigui el motiu de finalització (acomiadament, baixa voluntària, finalització de contracte, etc.). A la quitança podran reflectir-se les pagues extraordinàries que han quedat pendents d’abonar. 

Què passa si estic de baixa per malaltia?

En cas que el contracte se suspengui a causa d’una incapacitat temporal, llevat que el conveni estableixi com a temps efectiu el temps que duri la incapacitat temporal o es realitzi un pacte individual, la paga extraordinària es veurà reduïda en proporció als dies de duració de la incapacitat temporal. 

Si tens dubtes sobre la teva nòmina, salari, contracte o altres temes laborals, posa't en contacte amb nosaltres i t'assessorarem!

DESCARREGA’T LA GUIA JOVE DE SUPERVIVÈNCIA AL MÓN LABORAL

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
LA VULL

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🗓 El calendari laboral de l'empresa és la planificació anual que, juntament amb la jornada laboral, estableix el temps de treball de les treballadores 🕒

🧐 Saps qui l'elabora i què ha de constar?

Tota la info aquí! 👌🏼 https://avalot.cat/calendari-laboral-empresa/

La pandèmia ha demostrat "com Barcelona depenia excessivament del turisme i com es va esfondrar bona part del sistema productiu de la ciutat", segons @antroperplejo. La contracimera per reclamar un canvi del model turístic es fa avui i demà a la ciutat https://www.publico.es/public/decreixement-turistic-contracimera-per-demanar-canvi-model-turistic.html?utm_medium=Public&utm_source=Twitter#Echobox=1635186079

😐Alguna vegada t'has trobat amb un conflicte laboral a la feina que no saps com solucionar?

Volem donar-te les eines perquè puguis fer-ho! 👉 https://avalot.cat/projecte-apoderat/

Cinc preguntes clau per entendre què és la violència econòmica i perquè demanen tipificar-la com a masclista

Parlem amb Esther Costa de @CollectiuRonda i @marisaiuris de @FemiNovembre @caladona

✍️@emmpons https://www.publico.es/public/cinc-preguntes-clau-per-entendre-violencia-economica-i-perque-demanen-tipificar-com-masclista.html

🗞️"Els esforços que fan les joves per millorar la seva formació no es corresponen amb les condicions que afronten per fer el salt al treball" 👉 https://diarieducacio.cat/educaciolocal/2021/10/22/assegurar-el-futur-professional-dels-joves/ @DiariEducacio

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram