La nul·litat dels acomiadaments de treballadores malaltes

Estar en situació de malaltia, estar de baixa o en situació de discapacitat fins ara no era un impediment perquè et poguessin acomiadar. Aquest canvi significa un avanç en la protecció de les persones treballadores i permet la nul·litat dels acomiadaments de les treballadores malaltes.

En què consisteix aquest canvi?

La nul·litat dels acomiadaments de treballadores malaltes és un canvi de normativa. Aquest permet que puguin ser declarats nuls els acomiadaments per estar malalta, tot i que no existeixi baixa. 

En aquest sentit, la norma estableix que:

  • L'acomiadament de la persona treballadora malalta, independentment de si es troba en situació de baixa mèdica, ha de ser considerat discriminatori a l'empara de l'article 2.1 de la Llei 15/2022 que reconeix el dret de tota persona a la igualtat de tracte i no discriminació.
  • Els acomiadaments fundats en decisions discriminatòries hauran de tenir la consideració de nuls. La nul·litat es basa en els articles 53.4 i 55.5 de l’Estatut de les Treballadores i l’article 26 de la Llei 15/2022.
  • L'acomiadament per motius discriminatoris fundats en la malaltia de la treballadora habilita per a la petició d'una indemnització addicional a l'empara de l'article 27 de la Llei 15/2022 consistent en reparar a la víctima restituint-la en la situació anterior a l’incident discriminatori perquè s’entendrà que existeix un dany moral.

Quina és la base jurídica de la modificació?

L’Estatut de les Treballadores estableix de forma clara que hauran de ser considerats com a nuls els acomiadaments que estiguin basats en “alguna de les causes de discriminació prohibides a la Constitució o a la Llei, o bé es produeixin amb violació de drets fonamentals i llibertats públiques de la treballadora”. 

La Constitució espanyola en el seu article 14 també reconeix el dret a la igualtat. Estableix que “Les espanyoles són iguals davant la llei, sense que pugui prevaler cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social” . Per tant, l’acomiadament basat en una malaltia estaria incorrent en una discriminació prohibida per aquest article.

Així doncs, aquesta modificació suposa l’ampliació de la protecció jurídica de les persones treballadores que puguin patir una malaltia. 

Quina llei ho regula?

La regulació d’aquest aspecte ve determinada per la Llei 15/2022, de 12 de juliol, integral per a la igualtat de tracte i la no discriminació.

Quin paper tenen els sindicats?

Els sindicats com a organització de defensa dels drets de les treballadores tenen reconeguda la legitimació per a la defensa del dret a la igualtat de tracte i no discriminació. 

En aquest sentit, la llei reconeix que “Sense perjudici de la legitimació individual de les persones afectades, els sindicats, i altres organitzacions legalment constituïdes que tinguin entre els seus fins a la defensa i promoció dels drets humans estaran legitimades, per a defensar els drets i interessos de les persones afiliades o associades o usuàries dels seus serveis en processos judicials civils, contenciós-administratius i socials, sempre que comptin amb la seva autorització expressa”.

Recorda que sempre que tinguis dubtes, et pots posar en contacte amb nosaltres i t'assessorarem! 

Fes click si vols més informació sobre acomiadaments.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les treballadores poden adaptar la seva jornada per fer efectiva la conciliació de la vida laboral i familiar.

🕧L’anomenada “jornada a la carta” és una mesura per fer efectiva la igualtat entre homes i dones.

T’expliquem més!👉https://avalot.cat/jornada-carta/

🗳️ Dissabte l'Assemblea Nacional de l'Avalot va escollir la nova Coordinadora Nacional, encapçalada per la Laura Bonet com a portaveu 🔝

Aquí trobareu la ponència ideològica i els altres documents aprovats 👉 https://avalot.cat/coordinadora-nacional-laura-bonet/

Gràcies a totis per venir i participar! 💜

2

També vaig acompanyar a @avalotcat en l’assemblea de comiat de l’@alvarez_elena_ després de sis anys al capdavant de l’organització. Enhorabona, Laura Bonet, nova portaveu, de segur farem feina plegades!

💢Dissabte al matí es va celebrar la XI assemblea de @avalotcat.
✊️@alvarez_elena_ deixa la seva responsabilitat i les agafa Laura Bonet, nova portaveu nacional.

👊Tenim lluites compartides.
🤝Les seves conquestes socials i laborals són les nostres conquestes.

4

Fa 25 anys vaig participar al naixement de l’@avalotcat, joves sindicalistes. Avui he estat a la 11a Assemblea Nacional. Agraïment a l’@alvarez_elena_ una gran amiga, per aquests 6 anys de portaveu, i a la Laura Bonet i el nou equip, sort i encerts! #elfilroig continua!

4
Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram