Lesions més comunes al treball

A la feina ens hi passem moltes hores i per això, és molt comú que es produeixin lesions que incideixen en la salut de les treballadores. 

Quines lesions són les més comunes?

Les lesions en l’àmbit laboral són de diferents tipus. Segons la classe de feina estarem exposades a diferents riscos que poden provocar que s’acabin produint lesions de diferent classe. Diferenciem, doncs, dos tipus de treballs: 

  1. Treballs físics: Predominen les lesions musculars relacionades amb l’aixecament  de pes, etc.
  2. Treballs intel·lectuals o d’oficina: Les lesions més comunes són les relacionades amb les TIC. Per exemple, alteracions visuals relacionades amb una excessiva exposició de la vista a una pantalla, moviments repetitius en el teclat que provoques lesions a mans, braços i espatlles, etc. 

L’estrès i la sobrecàrrega mental, que s’ha vist fortament agreujada per la pandèmia COVID-19, és una de les lesions més comunes i transversals a tots els sectors. La precarietat laboral característica del nostre mercat laboral fa que el clima general de treball a Catalunya sigui perjudicial per a les treballadores. Això incideix de manera negativa en la nostra salut. 

Com afecta el teletreball?

La modalitat de teletreball ha provocat un canvi en la manera de treballar que també té incidència en la salut de les treballadores. Així doncs, la sobrecàrrega de tasques, esgotament mental, postures incorrectes i manipulació inadequada de dispositius són algunes de les lesions físiques o mentals més comunes. 

Què hem de fer si patim lesions a la feina?

El més important és la prevenció. La Llei de Prevenció de Riscos Laborals, té per objectiu la promoció de la seguretat i la salut de les treballadores. Això ho fa mitjançant l'aplicació de mesures i del desenvolupament de les activitats necessàries per a la prevenció dels riscos derivats del treball. En aquest sentit, la prevenció va encaminada a reduir riscos i minimitzar els seus efectes. 

En qualsevol cas, per tant, les treballadores hauran de conèixer l’acció preventiva dels riscos laborals elaborada per l’empresa a fi d’adaptar-se a la normativa indicada en el desenvolupament de les seves tasques laborals i l’empresa ha de vetllar pel compliment de la prevenció de riscos laborals i assegurar unes condicions laborals adients per reduir al màxim els accidents de treball i assegurar un entorn de treball segur. 

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram