Lesions més comunes al treball

A la feina ens hi passem moltes hores i per això, és molt comú que es produeixin lesions que incideixen en la salut de les treballadores. 

Quines lesions són les més comunes?

Les lesions en l’àmbit laboral són de diferents tipus. Segons la classe de feina estarem exposades a diferents riscos que poden provocar que s’acabin produint lesions de diferent classe. Diferenciem, doncs, dos tipus de treballs: 

  1. Treballs físics: Predominen les lesions musculars relacionades amb l’aixecament  de pes, etc.
  2. Treballs intel·lectuals o d’oficina: Les lesions més comunes són les relacionades amb les TIC. Per exemple, alteracions visuals relacionades amb una excessiva exposició de la vista a una pantalla, moviments repetitius en el teclat que provoques lesions a mans, braços i espatlles, etc. 

L’estrès i la sobrecàrrega mental, que s’ha vist fortament agreujada per la pandèmia COVID-19, és una de les lesions més comunes i transversals a tots els sectors. La precarietat laboral característica del nostre mercat laboral fa que el clima general de treball a Catalunya sigui perjudicial per a les treballadores. Això incideix de manera negativa en la nostra salut. 

Com afecta el teletreball?

La modalitat de teletreball ha provocat un canvi en la manera de treballar que també té incidència en la salut de les treballadores. Així doncs, la sobrecàrrega de tasques, esgotament mental, postures incorrectes i manipulació inadequada de dispositius són algunes de les lesions físiques o mentals més comunes. 

Què hem de fer si patim lesions a la feina?

El més important és la prevenció. La Llei de Prevenció de Riscos Laborals, té per objectiu la promoció de la seguretat i la salut de les treballadores. Això ho fa mitjançant l'aplicació de mesures i del desenvolupament de les activitats necessàries per a la prevenció dels riscos derivats del treball. En aquest sentit, la prevenció va encaminada a reduir riscos i minimitzar els seus efectes. 

En qualsevol cas, per tant, les treballadores hauran de conèixer l’acció preventiva dels riscos laborals elaborada per l’empresa a fi d’adaptar-se a la normativa indicada en el desenvolupament de les seves tasques laborals i l’empresa ha de vetllar pel compliment de la prevenció de riscos laborals i assegurar unes condicions laborals adients per reduir al màxim els accidents de treball i assegurar un entorn de treball segur. 

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores.

❗️Però què passa si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí! 👉https://avalot.cat/vacances-temps-parcial/

❗️El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

📢El 17 de maig del 1990 l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

⚠️Aquest dia té com a objectiu denunciar les discriminacions.

T'expliquem més sobre el tema!👉https://avalot.cat/lgtbi-fobia/

❗️QUÈ PUC FER SI L’EMPRESA NO PAGA LES MEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL?

⚠️L’obligació de cotitzar neix des del moment en què s’inicia l’activitat laboral.

T’expliquem que has de fer en el cas que l’empresa no compleixi aquesta obligació! 👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

La reforma de la llei de l'avortament ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa🩸

📢Des de l'Avalot, com a sindicat feminista, ens posicionem a favor d'aquesta mesura 👉 https://avalot.cat/posicionament-sobre-la-baixa-laboral-a-causa-de-la-regla-dolorosa/

Obrim 🧵👇

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram