"Job hopping” o com emmascarar la precarietat

Fa uns dies el diari “El País” publicava un article que explicava que canviar de treball cada dos o tres anys era una tendència entre les joves anomenada job hopping”

L’article comenta que és una tendència laboral entre les menors de 34 anys i que ens mou a canviar de feina amb freqüència. Segons l'article perquè no sentim "compromís ni ens identifiquem amb la cultura d'empresa".

El "job hopping" és un eufemisme de la precarietat

Al capitalisme li encanta definir quelcom amb anglicismes i eufemismes per desvirtuar-ne el significat real i fer creure que el mercat és així i prou. Amb això s’aconsegueix que no es posi el focus en les causes reals, com són la precarietat estructural, el model productiu o les reformes laborals que afavoreixen les condicions precàries de les treballadores, etc. 

Ens hem de posicionar en contra d’utilitzar eufemismes per no dir les coses pel seu nom i per romantitzar la precarietat laboral.

La temporalitat no és una tendència voluntària

Les joves no saltem de treball en treball cada dos anys per gust, per explorar nous sectors ni perquè som una generació que no es compromet amb l’empresa. Si ho fem és perquè són molt poques les oportunitats laborals amb contractes indefinits o de llarga durada.

La realitat és que el món laboral ens precaritza i ens empeny a canviar de feina, a buscar-nos la vida a l’estranger perquè no trobem oportunitats aquí (i això tampoc és “mobilitat exterior”, un eufemisme molt utilitzat també), a simultaniejar dos o més treballs per poder arribar a final de mes. 

I si ja veníem tocades per l’anterior crisi econòmica del 2007, la pandèmia ho ha agreujat tot encara més.

La realitat precària de les joves

És important tenir en compte que l’atur juvenil se situa en més d'un 45% i la taxa de temporalitat en prop del 60%, percentatge que triplica la temporalitat general. Estem especialment afectades per la sobrequalificació i també pel mercat de l'habitatge, que permet preus abusius i ens impedeix l’emancipació.

L’educació tampoc es queda enrere i el cost de poder estudiar formació superior no és accessible a tothom a causa d’unes taxes desorbitades. Tanmateix, que les empreses s’aprofitin del treball de les becàries per cobrir llocs de feina estructurals ens impossibilita a desenvolupar la nostra carrera professional.

Job hopping? Ja n'hi ha prou de romantitzar la precarietat!

Amb aquest panorama econòmic, social i laboral, responsabilitzar-nos de la situació i dir que les joves canviem de treball de manera periòdica pel nostre tarannà, és senzillament una mentida molt injusta que no representa a la majoria del jovent.

Ja n'hi ha prou d'utilitzar eufemismes per blanquejar la precarietat a la qual ens veiem avocades les joves. El jovent de classe treballadora no ens conformem amb la realitat injusta que ens voleu fer patir i des del sindicalisme seguirem treballant per denunciar aquest tipus d'emmascarament i exigir que es reverteixi la situació.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

⚰️ Et convidem a l’enterrament de la nostra generació ⚰️

📆 Dijous 22 d’abril
📍 Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona
⏰ 11h

📲 https://www.avalot.cat/enterrament
#GeneracióEnterrada

⚠️ Una jove a l'estat espanyol s’emanciparà, de mitjana, 11,7 anys més tard que una jove de
Suècia.

🏚 Les joves de Catalunya hem de destinar el 120% del nostre sou pagar el lloguer, fet que provoca que només un 18,6% de les joves es puguin emancipar 👉🏼 https://avalot.cat/?p=2251

🧑🏽‍🎓 La #sobrequalificació es dóna una persona amb nivell formatiu superior ocupa càrrecs que requereixen un nivell formatiu inferior.

⁉️ Som la generació millor preparada, però aquesta formació ens garantitza condicions laborals dignes?

La resposta 👉🏼 https://avalot.cat/?p=2247

4

⁉️ Sabies que el 88% de les joves ocupades tenim contractes temporals?
⚠️ Només un 11% de les joves treballen amb contracte indefinit 👉🏼 https://avalot.cat/temporalitat-juvenil-inestabilitat-precarietat/

La #temporalitat juvenil involuntària suposa inestabilitat i incertesa per a les joves. 👎🏾

#femnosfortes

📅 A partir d'avui, totes les empreses obligades a tenir un pla d’igualtat hauran de presentar una auditoria retributiva per a corregir desigualtats ‼️.

A Catalunya ho hauran de fer 8.440 empreses, segons la @ugtcatalunya 👇 http://www.ugt.cat/a-partir-de-dema-les-empreses-obligades-a-tenir-un-pla-digualtat-hauran-de-presentar-una-auditoria-retributiva-per-corregir-desigualtats-retributives/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram