Fruita sense frau, la lluita del sector agrícola

LA UGT FICA de Catalunya ha engegat la campanya "Fruita sense frau" per tal d'exigir campanyes agrícoles lliures de frau, tant en la contractació com en l’aplicació de les condicions laborals. 

El sector agrícola dóna feina a moltes persones a Catalunya, especialment en terres de Lleida, però les condicions laborals són molt precàries i sovint s'incompleix la legislació laboral. És per això que des de l'Avalot volem donar suport a la campanya, amb l'objectiu de denunciar i reclamar que es compleixi el conveni col·lectiu agropecuari.

La campanya "Fruita sense frau" s'emmarca en els següents quatre eixos.

Pla d'actuació de la Inspecció de Treball i Seguretat Social

Exigim a la Inspecció de Treball i Seguretat Social un pla d’actuació especial per al sector agrícola, que inclogui la lluita contra el frau en l’aplicació de les condicions laborals establertes en el conveni col·lectiu agropecuari de Catalunya: salaris, jornada, allotjament i manutenció.

Prevenció de riscos laborals en el sector agricola

Reclamem un pla d’actuació en matèria de prevenció de riscos laborals, que inclogui un protocol anti-covid d’obligat compliment per a les empreses. Actualment no hi ha plans específics i continuen mancant equips de protecció individual. Al sector se segueix incomplint la llei de riscos laborals i es repeteixen els accidents laborals que no són declarats.

Per combatre tots aquest incompliments fragants que posen en risc la salut i la vida de les treballadores del camp, reclamem la creació de la figura de la delegada de prevenció agrícola, que estigui present en la negociació del conveni col·lectiu agropecuari per vetllar per les condicions laborals del col·lectiu.

Contra la contractació fraudulenta i irregular

Exigim un pla d’actuació integral contundent per part de totes les administracions competents contra el frau en la contractació i la contractació irregular. 

Tot i moure unes 30.000 persones a Catalunya, no existeixen dades exactes de quantes persones han estat contractades per a la campanya de la fruita, ni quants dies han treballat, ni quina relació han tingut amb les empreses de treball temporal. Volem un mapa fiable de contractació de temporada a Catalunya.

Prou racisme i xenofòbia

Exigim un pla d’actuació conjunt per erradicar el racisme i la xenofòbia que pateixen les treballadores temporeres. Tot i que algunes administracions no volen veure el problema, el nostre sindicat detecta campanya rere campanya actituds discriminatòries cap al col·lectiu de temporeres i temporers.

Podeu trobar més informació sobre la campanya al web de la UGT de Catalunya.

DESCARREGA’T LA GUIA JOVE DE SUPERVIVÈNCIA AL MÓN LABORAL

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
LA VULL

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🗓 El calendari laboral de l'empresa és la planificació anual que, juntament amb la jornada laboral, estableix el temps de treball de les treballadores 🕒

🧐 Saps qui l'elabora i què ha de constar?

Tota la info aquí! 👌🏼 https://avalot.cat/calendari-laboral-empresa/

La pandèmia ha demostrat "com Barcelona depenia excessivament del turisme i com es va esfondrar bona part del sistema productiu de la ciutat", segons @antroperplejo. La contracimera per reclamar un canvi del model turístic es fa avui i demà a la ciutat https://www.publico.es/public/decreixement-turistic-contracimera-per-demanar-canvi-model-turistic.html?utm_medium=Public&utm_source=Twitter#Echobox=1635186079

😐Alguna vegada t'has trobat amb un conflicte laboral a la feina que no saps com solucionar?

Volem donar-te les eines perquè puguis fer-ho! 👉 https://avalot.cat/projecte-apoderat/

Cinc preguntes clau per entendre què és la violència econòmica i perquè demanen tipificar-la com a masclista

Parlem amb Esther Costa de @CollectiuRonda i @marisaiuris de @FemiNovembre @caladona

✍️@emmpons https://www.publico.es/public/cinc-preguntes-clau-per-entendre-violencia-economica-i-perque-demanen-tipificar-com-masclista.html

🗞️"Els esforços que fan les joves per millorar la seva formació no es corresponen amb les condicions que afronten per fer el salt al treball" 👉 https://diarieducacio.cat/educaciolocal/2021/10/22/assegurar-el-futur-professional-dels-joves/ @DiariEducacio

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram