Dia de la visibilitat trans: construïm espais laborals segurs

Com no pot ser d'una altra manera, des de l'Avalot ens sumem un any més a la commemoració del Dia de la Visibilitat Trans per seguir reivindicant els drets de les persones trans, especialment en l'entorn laboral i el mercat de treball.

La realitat per a moltes persones del col·lectiu és la discriminació, la precarietat, la violència i el patiment. Una realitat que amb l'ajuda de totes (governs, institucions, empreses, sindicats, col·lectius i societat) ha de canviar radicalment.

Tot i que s'han assolit avenços que en altres moments de la història semblaven impensables, queda molt per recórrer per poder considerar que la societat en la qual vivim és igualitària.

Reclamem:

Igualtat d'oportunitats per a les persones trans

En tots els àmbits i també en el laboral. El mercat laboral és pràcticament inaccessible per a les persones trans, les quals pateixen un atur al voltant del 85%. Això provoca la precarització i l'exclusió social més absoluta.

És de vital importància facilitar mesures per a la incorporació o reincorporació de les persones trans al mercat laboral.

Autodeterminació de gènere

L'autodeterminació de gènere ha de ser un dret de totes, sense la necessitat de fer sentir a les persones trans subjectes tutelades que necessiten la certificació de cap professional mèdic o judicial.

De la mateixa manera que l'ús del nom sentit s'ha de respectar, tot i que no hi hagi modificació registral.

Despatologització trans

És necessari suprimir la transsexualitat de les llistes de malalties mentals, així com qualsevol altra identitat de gènere no binària. El reconeixement de l'OMS no és suficient, ha d’arribar a tots els nivells administratius i socials i deixar de necessitar tuteles mèdiques per a validar qualsevol identitat.

La transfòbia mata

Es coneix que més del 40% de les persones trans han patit amenaces i maltractament i al voltant del 80% de les joves i adolescents trans han pensat en el suïcidi i l'autolesió. És de vital importància implantar mesures de formació i prevenció de l'assetjament als centres educatius i laborals.

Construïm espais segurs

El sindicalisme és motor de canvi social i cal que totes ens comprometem a lluitar perquè els centres de treball siguin llocs inclusius. És important que fem servir de la negociació col·lectiva per obligar les empreses a aplicar protocols antidiscriminatoris contra les persones trans.

Des de l’Avalot seguim treballant perquè els centres de treball siguin espais lliures de violència i discriminació, on les treballadores puguin sentir-se segures independentment del seu gènere, identitat, expressió de gènere o orientació sexual.

Recorda que si pateixes cap mena de discriminació o vulneració dels teus drets, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores.

❗️Però què passa si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí! 👉https://avalot.cat/vacances-temps-parcial/

❗️El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

📢El 17 de maig del 1990 l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

⚠️Aquest dia té com a objectiu denunciar les discriminacions.

T'expliquem més sobre el tema!👉https://avalot.cat/lgtbi-fobia/

❗️QUÈ PUC FER SI L’EMPRESA NO PAGA LES MEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL?

⚠️L’obligació de cotitzar neix des del moment en què s’inicia l’activitat laboral.

T’expliquem que has de fer en el cas que l’empresa no compleixi aquesta obligació! 👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

La reforma de la llei de l'avortament ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa🩸

📢Des de l'Avalot, com a sindicat feminista, ens posicionem a favor d'aquesta mesura 👉 https://avalot.cat/posicionament-sobre-la-baixa-laboral-a-causa-de-la-regla-dolorosa/

Obrim 🧵👇

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram