L'atur juvenil agumenta més del 45% en un any | Dades EPA

Fa temps que ho alertem i les dades de l'Enquesta de Població Activa de l'INE així ho confirmen: les joves som el col·lectiu més perjudicat per la crisi econòmica causada per la COVID-19.

A Catalunya el nombre d'aturades joves ascendeix a 116.299. L'atur juvenil ha augmentat en 36.300 persones més que ara fa un any, el que suposa un increment el 45,43%. Trimestralment, hi ha 10.700 persones més que el darrer trimestre (+10,14%).

La taxa d'atur juvenil arriba fins al 38,12%, 11,9 punts percentuals més que el 2019 i 4,3 punts percentuals més que el trimestre anterior. A més, la taxa d'atur juvenil està 24,3 punts percentuals per sobre de la taxa d'atur general.

Pel que fa a la temporalitat, la taxa juvenil se situa en el 59,79%. Una taxa que és més de tres vegades la taxa de temporalitat general.

Les dades demostren que la COVID-19 ha estat devastadora per al mercat de treball (s'han destruït 137.500 llocs de feina), però també que ha damnificat especialment amb les joves. Som un dels col·lectius més vulnerables i no s'estan adoptant mesures per frenar les conseqüències que aquesta crisi està tenint a les nostres vides. Cal més inversió pública i mesures per compensar els sectors més afectats per la crisi, que coincideixen amb els sectors on més treballem les joves.

L'atur juvenil és un problema crònic de la nostra societat. És urgent derogar la totalitat de les reformes laborals, ja que s'ha demostrat sobradament que no només no han millorat el mercat laboral, sinó que han contribuït decisivament a augmentar la precarietat facilitant acomiadaments, amb períodes de prova excessius o permetent la modificació unilateral de les condicions laborals.

La precarietat juvenil és una problemàtica que no només afecta les joves, sinó que repercuteix en el gruix de la societat. Si no s'impulsen de manera immediata polítiques actives d'ocupació amb criteris que premiïn la contractació juvenil i es fomenti la visió juvenil als convenis col·lectius, les joves seguirem sent ciutadanes de segona a les quals ens espera un futur sense oportunitats.

És més necessari que mai que les joves ens organitzem contra els abusos del sistema capitalista i de les patronals, per tal de superar un sistema productiu que només pretén mantenir els beneficis d'uns pocs a costa de totes nosaltres.

Uneix-te a l'Avalot i fem-nos fortes!

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les treballadores poden adaptar la seva jornada per fer efectiva la conciliació de la vida laboral i familiar.

🕧L’anomenada “jornada a la carta” és una mesura per fer efectiva la igualtat entre homes i dones.

T’expliquem més!👉https://avalot.cat/jornada-carta/

🗳️ Dissabte l'Assemblea Nacional de l'Avalot va escollir la nova Coordinadora Nacional, encapçalada per la Laura Bonet com a portaveu 🔝

Aquí trobareu la ponència ideològica i els altres documents aprovats 👉 https://avalot.cat/coordinadora-nacional-laura-bonet/

Gràcies a totis per venir i participar! 💜

2

També vaig acompanyar a @avalotcat en l’assemblea de comiat de l’@alvarez_elena_ després de sis anys al capdavant de l’organització. Enhorabona, Laura Bonet, nova portaveu, de segur farem feina plegades!

💢Dissabte al matí es va celebrar la XI assemblea de @avalotcat.
✊️@alvarez_elena_ deixa la seva responsabilitat i les agafa Laura Bonet, nova portaveu nacional.

👊Tenim lluites compartides.
🤝Les seves conquestes socials i laborals són les nostres conquestes.

4

Fa 25 anys vaig participar al naixement de l’@avalotcat, joves sindicalistes. Avui he estat a la 11a Assemblea Nacional. Agraïment a l’@alvarez_elena_ una gran amiga, per aquests 6 anys de portaveu, i a la Laura Bonet i el nou equip, sort i encerts! #elfilroig continua!

4
Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram