Per l'alliberament de Pablo Hasél - Resolució

Aprovada en l'Assemblea de Gestió del 18 de febrer de 2021

En Pablo Hasél és a la presó condemnat per un delicte d'enaltiment al terrorisme,  injúries i calúmnies a la monarquia i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat per uns missatges que va escriure al seu compte de Twitter i va expressar en algunes de les seves cançons. És paradoxal que hagi estat detingut a la Universitat de Lleida, emplaçament que en qualsevol societat hauria de ser seu del lliure pensament i que han pervertit no respectant-la.

El cas de Hasél se suma a la ja llarga llista de tantes altres raperes, titellaires, humoristes, tuiteres, polítiques i activistes que han estat perseguides pel sistema per expressar els seus punts de vista sobre, per exemple, la monarquia, la judicatura o les actuacions policials. 

Les joves no podem viure en la conformitat, ni molt menys en l'adoració, d'un codi penal que condemna la dissidència ideològica ni d'una constitució que ja té més de 40 anys i que és incapaç de garantir que les ciutadanes d'aquest país ens puguem expressar amb llibertat i sense por a represàlies. A més, es vol tapar amb la constitució com a excusa la divergència d’opinions, però la mateixa no ens garanteix ni una vivenda ni un treball dignes, tal com també explicita aquest document. Només amb l'organització de classe i sent solidàries, podrem fer front a les injustícies del sistema. 

Des d'Avalot fem una crida a la mobilització i a la unió de la classe treballadora, ja que considerem que només així podem avançar cap a un país i un món millor on viure, un país on, sens dubte, la llibertat d'expressió, així com tots els altres drets fonamentals, s'han de poder assegurar molt per sobre dels interessos de la monarquia, de l'estat o de qualsevol altre de les elits d'aquest règim del 78 en el qual encara vivim i patim.

Fem un clam a favor de la llibertat d'expressió, artística i ideològica. Necessitem un país on puguem viure, desenvolupar-nos i expressar-nos amb verdadera llibertat.

Per tot això des de l’Avalot exigim: 

  1. La llibertat immediata de Pablo Hasél
  2. La reforma del Codi Penal perquè mai més sigui penada la llibertat d’expressió
  3. La reforma de la Constitució que, després de 40 anys, ha quedat obsoleta
  4. L’abolició de la monarquia, institució ja obsoleta al segle XXI
  5. Viure en una societat de democràcia plena i llibertat

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram