Antifeixisme i per la llibertat - Resolució

Aprovada en l'Assemblea de Gestió del 18 de febrer de 2021

A Catalunya ens trobem en una situació inèdita i molt preocupant. Les eleccions del passat 14 de febrer al Parlament de Catalunya, han provocat la irrupció de l’extrema dreta com a quarta força en el nostre país. 

És preocupant que tantes ciutadanes considerin com a vàlida una opció amb un discurs que inclou idees i accions feixistes, racistes, xenòfobes i masclistes. Un discurs que cal desmuntar i combatre en comú.

Per a nosaltres, resulta imprescindible doncs, que des de sindicats, partits i organitzacions compromeses amb la lluita contra el feixisme ens reafirmem amb el nostre compromís i lluitem contra aquestes forces polítiques amb idees regressives que posen en risc drets col·lectius i individuals conquerits. No podem permetre que es fomenti l’odi contra les dones, el col·lectiu LGTBI+, les persones migrants, racialitzades i refugiades; ni que es busqui perpetuar un sistema productiu basat en oprimir i precaritzar encara més a la classe treballadora. Cal que els seus arguments siguin rebatuts i les seves mentides contrastades i silenciades per aturar-ne el creixement com més aviat millor.

Des de l’Avalot denunciem que discursos d’odi com el de l’extrema dreta siguin respectats en les nostres institucions mentre que tantes persones amb principis democràtics sòlids estan pagant un preu molt alt per expressar i manifestar opinions i fets objectius. Veus que haurien de ser respectades en qualsevol democràcia consolidada.

Des de l’Avalot, sempre hem defensat i defensarem la ciutadania, els valors democràtics i els drets i les llibertats de totes les persones que conformen la nostra societat.     

Per tot això, demanem: 

  1. Il·legalitzar els partits i entitats feixistes i d’extrema dreta.
  2. L’amnistia per a totes les preses polítiques, ja siguin conselleres, artistes o militància. 
  3. La derogació de la Llei Mordassa, que ens priva de les nostres llibertats, individuals i col·lectives.
  4. Un front comú entre institucions, partits i sindicats contra els moviments i organitzacions feixistes.
  5. La mobilització de la classe treballadora davant els discursos d’odi i les agressions feixistes.
  6. Fer èmfasis en l’educació de les joves dels perills dels discursos basats en la discriminació, l’odi i la intolerància.
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram