Etapa de represa: què has de saber?

La Generalitat ha signat un decret per fixar les normes que regiran a partir d'ara a Catalunya, un cop finalitzada la desescalada. A aquesta fase l’han anomenat “etapa de represa”.

Què és i què suposa la etapa de represa?

La fase de represa és la “nova normalitat” decretada per la Generalitat i fixa les normes que regira a partir del 18 de maig a Catalunya. 

- La mobilitat està permesa arreu del territori català.

En aquesta etapa les ciutadanes hem de seguir adoptant les mesures necessàries per evitar el risc de propagació de la COVID-19, així com la pròpia exposició al virus.

Hem de seguir amb la higiene freqüent de mans, la distància interpersonal de seguretat, la desinfecció i neteja de superfícies i intentant minimitzar els contactes socials diaris.

Et resumim els aspectes més importants! 

Distància interpersonal de seguretat

Tant en espais tancats com a l’aire lliure, la distància interpersonal s’estableix en 1,5 metres i amb un espai de seguretat de 2,5 m² per persona, excepte en grups de convivència habitual.

Aquesta distància s’haurà de mantenir també en l’àmbit laboral!

És important minimitzar el contacte social i en el cas de no poder assegurar aquesta distància entre persones que no mantenen una relació de contacte de manera habitual, serà obligatori l’ús de la mascareta. 

Mascaretes

En la etapa de represa les mascaretes seran obligatòries per a totes les persones majors de 6 anys en els següents casos:

  • A la via pública, espais tancats oberts al públic i espais a l’aire lliure, sempre que entre persones no sigui possible mantenir una distància física de seguretat.
  • En tots els mitjans de transport.

Excepcions:

  • Quan les persones reunides siguin grups de convivència habitual.
  • Persones que presentin malalties o dificultats respiratòries o que per la seva situació de discapacitat o dependència sigui inviable.
  • En cas d’exercici físic a l’aire lliure. 
  • Supòsits de força major o en activitats que per la seva pròpia naturalesa siguin incompatibles.

Trobades i reunions

Durant la etapa de represa es poden celebrar reunions i activitats socials, incloent pràctica esportiva no professional sempre que no es generin aglomeracions i es respectin les normes de protecció individual.

Una aglomeració la concentració de persones o grups de persones en espais públics quan no es pugui mantenir la distància física interpersonal de seguretat

Aforaments 

S’estableix un període d’adaptació que de moment limita l’aforament al 50% en interiors i 75% en exteriors.

A partir del 25 de juny no es marquen percentatges però serà necessari garantir els 2,5 metres quadrats per persona. .

  • En espais oberts: s’han d’establir espais sectoritzats d’un màxim de 2000 persones (3000 en cas de seients preassignats).
  • En espais tancats: s’han d’establir espais sectoritzats d’un màxim de 1000 persones (2000 en cas de seients preassignats)

Aquesta distància podrà rebaixar-se en alguns casos si es fa obligatori l’ús de la mascareta, es controla el flux d’accés i sortida i es preveuen mesures de circulació que evitin les aglomeracions. 

En establiments d’hostaleria i restauració s’ha de fomentar la prereserva i sempre serà obligatòria la distància física interpersonal de seguretat.

En els següents enllaços pots consultar el Decret 63/2020 i la Resolució SLT/1429/2020.

Recorda que si tens dubtes sobre la teva situació laboral, ens pots consultar qualsevol cosa que necessitis!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

⚰️ Et convidem a l’enterrament de la nostra generació ⚰️

📆 Dijous 22 d’abril
📍 Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona
⏰ 11h

📲 https://www.avalot.cat/enterrament
#GeneracióEnterrada

⚠️ Una jove a l'estat espanyol s’emanciparà, de mitjana, 11,7 anys més tard que una jove de
Suècia.

🏚 Les joves de Catalunya hem de destinar el 120% del nostre sou pagar el lloguer, fet que provoca que només un 18,6% de les joves es puguin emancipar 👉🏼 https://avalot.cat/?p=2251

🧑🏽‍🎓 La #sobrequalificació es dóna una persona amb nivell formatiu superior ocupa càrrecs que requereixen un nivell formatiu inferior.

⁉️ Som la generació millor preparada, però aquesta formació ens garantitza condicions laborals dignes?

La resposta 👉🏼 https://avalot.cat/?p=2247

4

⁉️ Sabies que el 88% de les joves ocupades tenim contractes temporals?
⚠️ Només un 11% de les joves treballen amb contracte indefinit 👉🏼 https://avalot.cat/temporalitat-juvenil-inestabilitat-precarietat/

La #temporalitat juvenil involuntària suposa inestabilitat i incertesa per a les joves. 👎🏾

#femnosfortes

📅 A partir d'avui, totes les empreses obligades a tenir un pla d’igualtat hauran de presentar una auditoria retributiva per a corregir desigualtats ‼️.

A Catalunya ho hauran de fer 8.440 empreses, segons la @ugtcatalunya 👇 http://www.ugt.cat/a-partir-de-dema-les-empreses-obligades-a-tenir-un-pla-digualtat-hauran-de-presentar-una-auditoria-retributiva-per-corregir-desigualtats-retributives/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram