Etapa de represa: què has de saber?

La Generalitat ha signat un decret per fixar les normes que regiran a partir d'ara a Catalunya, un cop finalitzada la desescalada. A aquesta fase l’han anomenat “etapa de represa”.

Què és i què suposa la etapa de represa?

La fase de represa és la “nova normalitat” decretada per la Generalitat i fixa les normes que regira a partir del 18 de maig a Catalunya. 

- La mobilitat està permesa arreu del territori català.

En aquesta etapa les ciutadanes hem de seguir adoptant les mesures necessàries per evitar el risc de propagació de la COVID-19, així com la pròpia exposició al virus.

Hem de seguir amb la higiene freqüent de mans, la distància interpersonal de seguretat, la desinfecció i neteja de superfícies i intentant minimitzar els contactes socials diaris.

Et resumim els aspectes més importants! 

Distància interpersonal de seguretat

Tant en espais tancats com a l’aire lliure, la distància interpersonal s’estableix en 1,5 metres i amb un espai de seguretat de 2,5 m² per persona, excepte en grups de convivència habitual.

Aquesta distància s’haurà de mantenir també en l’àmbit laboral!

És important minimitzar el contacte social i en el cas de no poder assegurar aquesta distància entre persones que no mantenen una relació de contacte de manera habitual, serà obligatori l’ús de la mascareta. 

Mascaretes

En la etapa de represa les mascaretes seran obligatòries per a totes les persones majors de 6 anys en els següents casos:

  • A la via pública, espais tancats oberts al públic i espais a l’aire lliure, sempre que entre persones no sigui possible mantenir una distància física de seguretat.
  • En tots els mitjans de transport.

Excepcions:

  • Quan les persones reunides siguin grups de convivència habitual.
  • Persones que presentin malalties o dificultats respiratòries o que per la seva situació de discapacitat o dependència sigui inviable.
  • En cas d’exercici físic a l’aire lliure. 
  • Supòsits de força major o en activitats que per la seva pròpia naturalesa siguin incompatibles.

Trobades i reunions

Durant la etapa de represa es poden celebrar reunions i activitats socials, incloent pràctica esportiva no professional sempre que no es generin aglomeracions i es respectin les normes de protecció individual.

Una aglomeració la concentració de persones o grups de persones en espais públics quan no es pugui mantenir la distància física interpersonal de seguretat

Aforaments 

S’estableix un període d’adaptació que de moment limita l’aforament al 50% en interiors i 75% en exteriors.

A partir del 25 de juny no es marquen percentatges però serà necessari garantir els 2,5 metres quadrats per persona. .

  • En espais oberts: s’han d’establir espais sectoritzats d’un màxim de 2000 persones (3000 en cas de seients preassignats).
  • En espais tancats: s’han d’establir espais sectoritzats d’un màxim de 1000 persones (2000 en cas de seients preassignats)

Aquesta distància podrà rebaixar-se en alguns casos si es fa obligatori l’ús de la mascareta, es controla el flux d’accés i sortida i es preveuen mesures de circulació que evitin les aglomeracions. 

En establiments d’hostaleria i restauració s’ha de fomentar la prereserva i sempre serà obligatòria la distància física interpersonal de seguretat.

En els següents enllaços pots consultar el Decret 63/2020 i la Resolució SLT/1429/2020.

Recorda que si tens dubtes sobre la teva situació laboral, ens pots consultar qualsevol cosa que necessitis!

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les treballadores poden adaptar la seva jornada per fer efectiva la conciliació de la vida laboral i familiar.

🕧L’anomenada “jornada a la carta” és una mesura per fer efectiva la igualtat entre homes i dones.

T’expliquem més!👉https://avalot.cat/jornada-carta/

🗳️ Dissabte l'Assemblea Nacional de l'Avalot va escollir la nova Coordinadora Nacional, encapçalada per la Laura Bonet com a portaveu 🔝

Aquí trobareu la ponència ideològica i els altres documents aprovats 👉 https://avalot.cat/coordinadora-nacional-laura-bonet/

Gràcies a totis per venir i participar! 💜

2

També vaig acompanyar a @avalotcat en l’assemblea de comiat de l’@alvarez_elena_ després de sis anys al capdavant de l’organització. Enhorabona, Laura Bonet, nova portaveu, de segur farem feina plegades!

💢Dissabte al matí es va celebrar la XI assemblea de @avalotcat.
✊️@alvarez_elena_ deixa la seva responsabilitat i les agafa Laura Bonet, nova portaveu nacional.

👊Tenim lluites compartides.
🤝Les seves conquestes socials i laborals són les nostres conquestes.

4

Fa 25 anys vaig participar al naixement de l’@avalotcat, joves sindicalistes. Avui he estat a la 11a Assemblea Nacional. Agraïment a l’@alvarez_elena_ una gran amiga, per aquests 6 anys de portaveu, i a la Laura Bonet i el nou equip, sort i encerts! #elfilroig continua!

4
Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram