Pròrroga dels ERTO fins al 31 de gener de 2020

Govern, patronals i sindicats hem assolit l'acord per prorrogar els ERTO. Aquesta mesura ha de permetre frenar la destrucció de l'ocupació al mercat laboral i assegurar els llocs de feina de les treballadores.

A continuació t'expliquem tots els detalls del RD 30/2020.

Pròrroga

Tots els expedients de regulació temporal de l'ocupació en vigor es prorrogaran automàticament fins al 31 de gener de 2021.

Quantia

Les treballadores en ERTO continuaran cobrant el 70% de la base reguladora passats els sis mesos. No es redueix la prestació al 50% com estava previst inicialment.

Comptador a zero

Aquesta nova pròrroga contempla la recuperació del "comptador a zero" de l'atur durant el 2021. És a dir, a les treballadores incloses en un ERTO no se'ls restaran dies acumulats de la prestació per desocupació.

Fixes discontinues

S’amplia la cobertura social per a les fixes discontinues i per a les treballadores a temps parcials. Cobraran el 100% de la prestació (amb els límits que fixa la Llei).

Formació

Les treballadores que estiguin en ERTO tindran la consideració de col·lectiu prioritari per accedir a les iniciatives de formació del sistema de formació professional en l'àmbit laboral.

Es programaran plans específics de formació adaptats per a aquestes treballadores i enfocats a l'adquisició de competències per a la transformació digitals i altres plans de formació sectorials.

Hores extres i altres limitacions

Les treballadores d'empreses acollides als ERTO no podran realitzar hores extres, noves contractacions (directes o indirectes) ni fer externalitzacions durant el temps d'aplicació dels expedients de regulació temporal.

Com a excepció es contempla que les treballadores en plantilla no puguin (per formació, capacitació o altres raons objectives i justificades) desenvolupar aquelles tasques per les quals l'empresa necessita fer una contractació. S'haurà d'informar a la representació legal de les treballadores.

Altres

  • Es contemplen les exoneracions de quotes de la seguretat social per a les empreses en ERTO. Les exoneracions variaran entre el 50% i el 100%, depenent del tipus d'expedient i el tipus d'empresa.
  • Es contempla la possibilitat de fer ERTO per rebrot a totes les activitats i sectors, especialment les més perjudicades per la pandèmica.
  • El Govern es compromet a obrir la taula de negociació per a la protecció per desocupació de les treballadores temporals que han perdut la feina durant la pandèmia.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

🔴Instem les empreses a prioritzar i promoure el teletreball i demanem al Govern que no afegeixi més desconcert al@s treballador@s
@ugtficat @FeSMC_ugt_cat @fespcat http://www.ugt.cat/la-ugt-insta-les-empreses-a-prioritzar-i-promoure-el-teletreball-i-demana-al-govern-que-no-afegeixi-mes-desconcert-a-les-treballadores-i-treballadors/

⚠️ Les dades #EPA del tercer trimeste reflexteixen que les #joves estem patint la pitjor part! #atur

✊🏼 És vital que ens organitzem per fer-nos fortes! #FemnosFortes

https://www.avalot.cat/afiliat/

🔴 Les empreses resten en l'obligació de limitar la mobilitat a les persones treballadores adoptant sistemes de #teletreball d'acord a les mesures decretades per l'autoritat sanitàries.

➡️ Pots llegir aquí el text del Consell de Relacions Laborals: http://ugt-cat.net/subdominis/premsa/DECLARACIO%20CRL%20SARS-COV-2%20Teletreball%2026%2010%202020%20(2).pdf

❗️ Sovint quan firmem un contracte ens trobem que apareix la frase “segons conveni”.

⚠️ És important que coneixem el contingut d'aquest #conveni! 👌🏼

🤔 Saps què regula? T'expliquem tot el que has de saber! 👉🏼 https://avalot.cat/conveni-collectiu/

#conveniocolectivo

4

𝗦𝗲𝗿𝘃𝗲𝗶𝘀 𝗣𝘂́𝗯𝗹𝗶𝗰𝘀 𝗜𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘂𝘀
Guia per a l'aplicació de 𝗹'𝗲𝗻𝗳𝗼𝗰𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗶 𝗮𝗻𝘁𝗶𝗿𝗮𝗰𝗶𝘀𝘁𝗮 en la gestió dels serveis públics #YoSoyServiciosPublicos
@ugtcatalunya @fespcat https://twitter.com/YoSoySP/status/1321033104144949248

#YosoyServiciosPúblicos@YoSoySP

🆕¡Ya está nuestra guía disponible en la web!

Llega en un momento clave en la prevención y la lucha contra el #racismo, la #xenofobia y la #intolerancia en
general.

▶️Descárgate la guía completa: https://9di.es/y4r4npqr
#YoSoyServiciosPúblicos #Antirracista #ServiciosPúblicos

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram