Els drets laborals durant el teletreball

El teletreball és part de la situació actual d’excepcionalitat derivada de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, que ens ha canviat la nostra realitat en molts aspectes i on l’àmbit laboral no ha quedat al marge. 

Així doncs és important conèixer els drets laborals per a poder defensar-se davant de possibles vulneracions, ja que la situació d’incertesa i excepcionalitat que estem vivint pot esdevenir l’escenari perfecte perquè les empreses se n’aprofitin.

En primer lloc, és important saber que el teletreball en cap cas és obligatori i per tant, les empreses no poden imposar de manera unilateral aquesta modalitat de treball. Si el teletreball no ha estat acordat al contracte laboral, s'hauria d'acordar col·lectivament amb les treballadores.

Igualment, en adoptar la modalitat de teletreball el sou a percebre ha de ser el mateix, llevat que no es percebin determinats complements, com per exemple el de desplaçament, perquè no es produeix el desplaçament al lloc de treball habitual que donava sentit al complement.

Tanmateix, la jornada laboral no es pot veure afectada pel teletreball. És a dir, que en tot moment s'haurà de respectar la durada màxima de la jornada, així com assegurar els períodes legals mínims de descans.

De la mateixa manera l’empresa no pot imposar les vacances per cobrir els dies que les treballadores no puguin treballar per trobar-se l’empresa davant del tancament obligatori a causa de l’estat d’alarma. En tot cas, el Govern espanyol ha habilitat una sèrie de mesures excepcionals de flexibilització que es poden adoptar per protegir l’ocupació, els drets de les treballadores i la sostenibilitat del teixit empresarial.

També és important destacar que el teletreball no pot afectar negativament el dret a la desconnexió digital ni a la protecció a la intimitat de les treballadores.

Per últim, cal recordar que és responsabilitat de l'empresa i n'està obligada a proveir de tots els mecanismes de protecció que les treballadores necessitin per dur a terme la seva feina en la modalitat de teletreball d'acord amb la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

És molt possible que el teletreball comporti noves problemàtiques i, si et trobes en una situació on creus que els teus drets laborals s'han vist afectats, és important que busquis assessorament. Des de l'Avalot ens comprometem a ajudar a resoldre els dubtes del jovent de classe treballadora, tant pel que fa al teletreball com a qualsevol altre aspecte laboral.


Sempre que necessitis assessorament laboral, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres al correu bustia.avalot@catalunya.ugt.org o a través dels nostres formularis de contacte.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📃 CONTRACTE FIX DISCONTINU 📄

🔴  El contracte #fixdiscontinu és un contracte indefinit que s'utilitza per dur a terme treballs fixos que es repeteixen de forma discontínua o periòdica 🔄

Tot el que has de saber! 👉🏼 https://avalot.cat/?p=2451 

#contracte

4

👉Cada cop que hi ha una agressió per gènere o identitat sexual🏳️‍🌈, un tros de societat mor☠️. No siguem còmplices d'aquest horror. Mobilitzem-nos✊. La unió fa la força🤝. #proulgtbifobia #unidoscontraelodio

‼️ La recerca de feina mitjançant internet és cada vegada més habitual, però malauradament també és habitual trobar-nos amb ofertes de #feina fraudulentes ⚠️

Saps identificar-les? 🧐 https://avalot.cat/?p=2454

T'expliquem com detectar-les! 👀

#ofertesfeina #frau

📃 CONTRACTE INDEFINIT 📄

🔴 Els contractes indefinits són aquells on la prestació de serveis no té data límit de finalització 👌🏼

✅ Característiques
✅ Regulació
✅ Jornada
✅ Període de prova
✅ Acomiadaments

Tot el que has de saber! 👉🏼https://avalot.cat/contracte-indefinit-ordinari/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram