Primer de Maig 2020: fem-nos fortes!

És evident que amb l’estat d’alarma el nostre dret de manifestació i reunió s’ha vist molt afectat, però si no ha pogut amb nosaltres una dictadura feixista, no ho farà tampoc un virus. És per això que enguany,  per primera vegada a la nostra història, organitzem un Primer de Maig virtual.

Les relacions laborals han canviat i molt. A l’Avalot hem viscut setmanes molt intenses, assessorant centenars de joves i seguint al detall la nova normativa laboral aprovada. Són moltes les companyes que han vist vulnerats els seus drets laborals amb la pandèmia com a excusa i que hem volgut posar al centre en la nostra campanya d’aquest Primer de Maig. Acomiadaments improcedents, vacances obligades, multitud d’hores extres gratuïtes, manca d’EPIs, vulneracions continuades a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i prop de  700.000 persones afectades per ERTOs a Catalunya.

Aquesta situació d’anormalitat ha obligat a fer que el teletreball esdevingui la nova normalitat. Potser ha vingut per a quedar-se i, per tant, exigim i exigirem que les empreses garanteixin el material necessari perquè qualsevol treballadora de la seva plantilla, pugui desenvolupar la seva feina amb els mitjans adequats, així com realitzar una anàlisi de prevenció de riscos laborals per part de professionals i respecte absolut al nostre horari i al dret a la desconnexió digital. La conciliació continua sent un dret, per molt confinades que estem!

El panorama que ens deixi aquesta crisi serà molt dur, més del que ja ho era pel jovent del nostre país. Les joves ja ens ofeguem amb una temporalitat del 90% sobre la totalitat dels contractes que signem, una situació que ens dificulta la recerca de feina. És per això que reclamem que no es pot retallar en polítiques d’ocupació, perquè hi haurà moltes joves que necessitaran aquests recursos per desenvolupar el seu projecte de vida.

Tots els sectors relacionats directa o indirectament amb les cures són claus per al sosteniment de la societat, allò que ara anomenem serveis essencials. I són precisament aquestes feines, algunes de les menys valorades socialment, pitjor remunerades i més feminitzades i racialitzades. És imprescindible reconèixer la feina de totes les persones treballadores, i el millor reconeixement que podem fer és millorar les seves condicions laborals. 

No podem permetre, una vegada més, que la crisi capitalista que seguirà a la sanitària sigui una excusa per precaritzar encara més les nostres vides. És el moment de posar el sistema a disposició de les persones, de millorar els serveis públics i d’invertir en qualitat de vida. Cadascuna de nosaltres som dards, fonamentals, úniques i necessàries, per a trencar i canviar el sistema en el qual vivim, que és injust i arcaic. 

Lluny de voler guanyar una guerra inexistent, aquesta crisi ens ha de servir a totes per obrir els ulls, per acceptar que el sistema capitalista ha quedat obsolet; per acabar amb un model de societat heteropatriarcal i adultcèntric; per ajudar al nostre planeta, que just ara comença a respirar; per respectar els animals no humans, que també es mereixen el seu espai; i sobretot, per a defensar tota la classe obrera i posar la vida i les cures al centre del sistema! 

Fem-nos fortes!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores.

❗️Però què passa si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí! 👉https://avalot.cat/vacances-temps-parcial/

❗️El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

📢El 17 de maig del 1990 l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

⚠️Aquest dia té com a objectiu denunciar les discriminacions.

T'expliquem més sobre el tema!👉https://avalot.cat/lgtbi-fobia/

❗️QUÈ PUC FER SI L’EMPRESA NO PAGA LES MEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL?

⚠️L’obligació de cotitzar neix des del moment en què s’inicia l’activitat laboral.

T’expliquem que has de fer en el cas que l’empresa no compleixi aquesta obligació! 👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

La reforma de la llei de l'avortament ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa🩸

📢Des de l'Avalot, com a sindicat feminista, ens posicionem a favor d'aquesta mesura 👉 https://avalot.cat/posicionament-sobre-la-baixa-laboral-a-causa-de-la-regla-dolorosa/

Obrim 🧵👇

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram