Declaració de la renda 2019

La declaració de l’impost de la renda de les persones físiques és la validació de l’impost que es fa cada any respecte a les rendes obtingudes l’any anterior. L’IRPF és un tribut de caràcter personal i directe que grava les rendes de les persones físiques tenint en compte les seves circumstàncies personals i familiars. L’impost es regeix pels principis d’igualtat, progressivitat i generalitat. 

L’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) és l’encarregada de recaptar l’impost i pe tant, és l’organisme receptor de les declaracions de la renda de la ciutadania.

A causa de la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, les oficines de l’AEAT romanen tancades temporalment al públic i només s’hi pot contactar telefònicament al 901 335 533 (accessible també a través del 91 554 87 70). L’horari d’atenció telefònica és de dilluns a divendres de 9h a 19h.

Quin és el termini per presentar la declaració?

Es pot presentar la declaració fins al 30 de juny 2020.

Qui està obligada a fer la declaració de la renda 2019?

Com a regla general totes les contribuents han de presentar la declaració subjecte a unes excepcions. Així doncs, no tenen l’obligació de presentar la declaració de l’IRPF totes aquelles les persones que:

  • Si només heu tingut un pagador (és a dir que només s’ha treballat per una empresa des d’1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre de 2019) i els rendiments del treball no superen els 22.000 euros bruts anuals. Tingues en compte que aquest límit també s’aplica quan els rendiments del treball procedeixin de més d'un pagador, si la suma de les quantitats percebudes del segon i restants pagadors, per ordre de quantia, no superen en el seu conjunt la quantitat de 1.500 euros anuals.

Igualment, si has percebut la prestació d’atur recorda que la Seguretat Social, compta com a un pagador.

  • Si heu tingut més d’un pagador i els rendiments del treball no superen els 12.000 euros bruts anuals.

Consells a tenir en compte abans de validar la declaració:

  • És important que revisis que totes les dades siguin correctes.
  • Comprova que no et faltin conceptes per declarar.
  • Comprova que si la declaració surt positiva (i per tant, hauries de pagar) les dades bancàries i la modalitat de pagament són correctes.

Deducció de la quota d'afiliació sindical

La quota d'afiliació sindical és una despesa que pots deduir quan realitzis la teva declaració anual de la renda.

En l'esborrany de la declaració elaborat per Hisenda no s'inclou el desgravament per la quantitat cotitzada a organitzacions sindicals, però pot suposar un estalvi important, així que no t'oblidis de declarar les quotes!

No és necessari disposar del certificat de quotes pagades en el moment de fer la declaració, és suficient amb indicar la quantitat reportada al sindicat l'any 2019. Hauràs de posar la quantitat a deduir a l'espai reservat a "Quotes satisfetes a sindicats" de l'imprès oficial (digital o en paper) de l'IRPF.

Sempre que necessitis assessorament laboral, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres al correu bustia.avalot@catalunya.ugt.org o a través del nostre web  www.avalot.cat

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram