Bretxa digital de gènere a l’àmbit laboral

La bretxa digital de gènere és una realitat. En un món cada vegada més digital s’ha de garantir l’equitat d’oportunitats entre homes i dones. 

Què és la bretxa digital de gènere?

La bretxa digital de gènere és la desigualtat que existeix entre homes i dones en l’accés i ús de les TIC en els diferents àmbits de la vida.

Com afecta en l’àmbit laboral?

Com en qualsevol àmbit de la vida, la bretxa digital és present en l‘àmbit laboral. De fet, el nombre de dones que es dediquen a sectors STEM (Science, Technology, Engineering i Mathematics) és encara molt inferior als homes. Per tant, tenim un problema de base i és que encara continua existint un déficit de dones graduades en aquests sectors. 

Segons Dones en xarxa, es calcula que al 2018 del personal que ocupava el sector TIC i Mitjans i Serveis Audiovisuals només un 34,6% eren dones.  Segons l’informe Dones en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere,  l’any 2019, a Catalunya el 69,1% de les persones ocupades en la branca d’activitat econòmica de la informació i les comunicacions eren homes, mentre que el 30,9% eren dones.

On més es fa evident la bretxa digital de gènere és en els càrrecs directius. La proporció de dones directives és molt desigual: només un 6% de dones en contraposició al 94% d’homes. Així doncs, les dones exerceixen majoritàriament una posició laboral intermèdia com és la de tècnica professional de nivell mitjà.

La bretxa digital de gènere comença amb els estudis

Aquesta diferenciació per gènere ve determinada, en part, per la diferenciació en socialització de les professions (algunes socialment per dones i altres per homes i que fan que les dones tendeixin a escollir menys les titulacions relacionades amb les TIC). Segons el Departament d’Educació, l’any 2018 només un 4,2% de la població matriculada en FP en mòduls d’informàtica i comunicacions eren dones i segons la Secretaria d’Universitats i Recerca, aquell any dels títols universitaris enginyeria i arquitectura el curs 2017-2018, només el 8% van ser obtinguts per dones enfront del 27,8% per homes.

La bretxa digital de gènere també té incidència segons el nivell d’estudis i les habilitats digitals bàsiques En aquest sentit, l’any 2019 la proporció d’homes amb habilitats digitals bàsiques o per sobre de les bàsiques, era de 3 punts percentuals major que la de les dones.

La diferència en l’ús d’Internet de dones i homes

Tanmateix, l’ús que se’n fa d’Internet varia en funció del gènere. Així doncs, els homes, en un 16% tendeixen a fer-ne un ús comercial  (venda de productes propis o serveis) respecte de les dones que ho fan en un 12%. 

A més, les dones publiquen majoritàriament contingut de creació pròpia. Per tant, els homes rendibilitzen el seu ús d’Internet i, per tant, els estereotips de gènere també es reprodueixen a la xarxa. 

Què cal fer per eliminar la bretxa digital de gènere?

Cal unir esforços per reduir la bretxa digital de gènere. Per aconseguir-ho, les administracions han de promoure polítiques públiques per combatre la bretxa digital de gènere i promoure l’equitat en les TIC.

Cal assolir la igualtat en l’àmbit tecnològic, ja que en el món digital actual és fonamental per construir una societat més justa que es garanteixin les mateixes oportunitats a les dones per a  dedicar-se professionalment en l’àmbit científic o tecnològic, cal visibilitzar els referents femenins en el sector TIC i cal eliminar els estereotips i les barreres d’accés i promoció professional que afecten les dones en l‘àmbit digital.

Altres articles que t'interessen:

Escletxa digital i altres desigualtats tecnològiques

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TINC DUBTES SOBRE LA QUITANÇA?

💡La quitança o "finiquito" és el document de liquidació on es reflecteixen els conceptes que queden pendents.
🤔Alguna vegada no has estat d’acord amb la quitança?
T’expliquem que fer en aquests casos!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

🔴7 d’Octubre, Dia Mundial del Treball Digne.✊

👉La UGT ens mobilitzem sota el lema “Justícia Salarial” a les 12h, davant de Foment del Treball a Barcelona, i a la resta de territoris‼️👇
#Salarioconflicte

ℹ️ https://www.ugt.cat/7-doctubre-dia-mundial-del-treball-digne-la-ugt-ens-mobilitzem-sota-el-lema-justicia-salarial/

🕘És freqüent que l’empresa ens demani fer més hores de les establertes a la nostra jornada.
👀És important no confondre les hores complementàries amb les extraordinàries.

T'expliquem el que has de saber de les hores complementàries!👉https://avalot.cat/hores-complementaries/

🤱 La prestació per risc durant la lactància és una prestació econòmica que pretén protegir la treballadora (i la criatura) davant una situació de risc en la realització de la seva feina.

👀 T’expliquem el que has de saber sobre aquesta prestació!👉 https://avalot.cat/prestacio-risc-lactancia/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram