Fer baixa voluntària durant les vacances?: És possible?

Durant les teves vacances pots decidir fer baixa voluntària i deixar la feina. A continuació t’expliquem tot el que has de tenir en compte!

Què és la baixa voluntària?

La baixa voluntària és una manera de finalitzar la relació laboral. Es produeix quan la treballadora de manera unilateral decideix rescindir el contracte laboral. 

Està regulada a l’article 49.1.d) de l’Estatut de les Treballadores i als convenis col·lectius (que hauries de consultar en qualsevol cas).

Estic de vacances i no vull tornar a la feina

Si durant els dies de vacances, decideixes no tornar a la feina, bé perquè has trobat una altra feina o bé per altres motius, has de tenir present que has de respectar el preavís que indiqui el conveni col·lectiu (o si no n’hi ha, 15 dies com marca l’article) indicant l'últim dia que prestaràs serveis a l'empresa, però en cap cas has d'explicar els motius.

El procediment

Per fer la baixa voluntària hauràs d’enviar per escrit la comunicació de la baixa voluntària a l’empresa. Si no pots entregar físicament la carta de dimissió, el millor és enviar un burofax perquè quedi constància de la recepció. 

La comunicació per Whatsapp o per correu electrònic són mitjans que poden donar problemes a l’hora d’acreditar-ne la recepció. L’empresa podria al·legar que no has complert amb el termini de preavís i descomptar-ho de la quitança (a raó d’1 dia de salari per cada dia que no respectat).

Els dies de vacances i el preavís

Els dies de vacances compten en els dies de preavís, perquè tot i que no estiguis treballant estàs gaudint del dret al descans i el contracte segueix en vigor.

Si tens dubtes sobre temes laborals, posa’t en contacte amb nosaltres fent un correu a bustia.avalot@catalunya.ugt.org o omplint el formulari de la Bústia Precària i t'assessorarem!

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram