Ajut extraordinari per al sector cultural

S'ha posat en marxa un ajut extraordinari per al sector cultural davant l’actual situació que pateixen les professionals i tècniques i, en concret, per les noves restriccions preses que comporten novament la suspensió de l'obertura al públic de les activitats culturals: d'arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes, auditoris o similars, 

Us fem un resum del Capítol II del Decret Llei 39/2020.

Ajut extraordinari per al sector cultural

És una prestació econòmica de pagament únic, per un import fix de 750 euros, destinat a les persones professionals del sector cultural per tal de pal·liar la situació de necessitat material i de vulnerabilitat d'aquestes persones i les seves unitats familiars a Catalunya, que han patit una reducció dràstica i involuntària dels seus ingressos econòmics com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19.

Persones beneficiàries de l'ajut extraordinari per al sector cultural

Les persones beneficiàries de la prestació extraordinària per a les persones professionals i tècniques de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d'altres activitats culturals suspeses per raó de la crisi sanitària a Catalunya.

Requisits

  • Ésser més gran de divuit anys. 
  • Estar empadronat i residir legalment en un municipi de Catalunya.
  • Haver exercit alguna activitat professional, per compte propi, o per compte aliè, en el Sistema Especial d'Artistes del Règim General de la Seguretat Social, per activitats de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d'altres activitats culturals, ja siguin artístiques, tècniques o de docència, suspeses per raó de la crisi sanitària a Catalunya, o bé al Règim General de la Seguretat Social per les mateixes activitats, com a mínim 1 dia l'any 2020.
  • El ingressos obtinguts durant els tres primers trimestres de 2020 de la persona beneficiària no han de superar l'import de 18.885 euros.

Atorgament, pagament i compatibilitat

Pagament únic, pel procediment de concurrència no competitiva ( s'atorgarà per ordre d’arribada de les sol.licituds, fins a l'exhauriment de la partida pressupostària).

És compatible amb qualsevol altre ajut, prestació, subsidi o subvenció, públics o privats, destinat a la mateixa finalitat excepte amb l'ajut extraordinari per al manteniment de l'activitat econòmica de les persones treballadores autònomes, persona física, i a les persones treballadores autònomes que formen part de microempreses.

Aquesta prestació extraordinària, atenent l'objecte i la seva finalitat, no pot ésser objecte de cessió, embargament o retenció. 

Procediment de tramitació

1-  Les sol·licituds de la prestació:

El termini per presentar les sol·licituds restarà obert fins al 31 de desembre de 2020. 

2-  Documentació acreditativa que s'indica a la convocatòria, quan així se sol·liciti. 

3-  El termini màxim per notificar i emetre resolució és de tres mesos comptats des de l'endemà de la data de presentació de la sol·licitud, sens perjudici que la convocatòria pugui reduir aquest termini. Finalitzat el termini establert sense haver-se notificat la resolució expressa, la sol·licitud s'ha d'entendre desestimada. 

4-  En el cas de denegació o inadmissió, sense perjudici del recurs administratiu que correspongui, la persona sol·licitant pot presentar una nova sol·licitud, sempre que no hagi finalitzat el termini de presentació de sol·licituds.

També pots mirar aquest article sobre la prestació econòmica per al sector cultural.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram