Prestació per al sector cultural

LA PRESTACIÓ

El 7 de maig, a través del Reial decret-llei 17/2020, es va posar en funcionament la prestació per desocupació al sector cultural.

S'ha implantat com a mesura per reduir l’impacte econòmic i social a causa de la situació d’emergència de la COVID-19, es una forma d'introduir al sector cultural en les mesures del Règim General de la Seguretat Social, ja que, el sector cultural no havia quedat acollit pels mecanismes de cobertura establerts anteriorment.

Per això, la prestació per desocupació al sector cultural es durà a terme de forma extraordinària a les treballadores que no estiguin afectades per procediments de suspensió de contractes i reducció de jornada, que no hagin sol·licitat o estiguin rebent la prestació contributiva per desocupació o que no percebin en aquests moments rendes d’altres activitats durant aquesta situació d’emergència. 

REQUISITS

1) Estar afiliades a la Seguretat Social i en situació d'alta o assimilada a l'alta.

2) Tenir cobert el període mínim de cotització a què es refereix l'article 269.1, dins dels sis anys anteriors a la situació legal de desocupació o al moment en què va cessar l'obligació de cotitzar: 20 dies durant els últims 12 mesos.

3) Trobar-se en situació legal de desocupació, acreditar disponibilitat per a buscar activament ocupació i per a acceptar col·locació adequada a través de la subscripció del compromís d'activitat al qual es refereix l'article 300

4) No haver complert l'edat ordinària que s'exigeix en cada cas per a causar dret a la pensió contributiva de jubilació, tret que la treballadora no tingués acreditat el període de cotització requerit per a això o es tracti de supòsits de suspensió de contracte o reducció de jornada. 

5) Estar inscrita com a demandant d'ocupació en el servei públic d'ocupació competent (la inscripció es realitza d'ofici pel SEPE).

QUANTIA

La quantia es calcula aplicant a la base reguladora, constituïda per la base de cotització mínima vigent a cada moment, per contingències comunes, corresponent al grup 7 de l’escala de grups de cotització del règim general (per a 2020: 1.050 euros/mes), el percentatge del 70% (que és l’establert amb caràcter general per als 180 dies de la prestació per desocupació).

La prestació serà incompatible amb qualsevol percepció derivada d’activitats per compte propi o per compte d’altri, o amb qualsevol altra prestació.

DURADA

La durada de la prestació per desocupació prevista en aquesta disposició estarà en funció dels dies d'alta en seguretat social amb prestació real de serveis en aquesta activitat l'any anterior a la situació legal de desocupació.

A aquelles treballadores que, a conseqüència de la crisi sanitària derivada del COVID-19 no puguin continuar realitzant l'activitat laboral (dins del Règim General com a artistes en espectacles públics), se'ls reconeixerà aquesta prestació durant els períodes d'inactivitat durant el 2020 sempre que compleixin amb els requisits.

Per qualsevol dubte laboral, pots posar-te en contacte amb nosaltres!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram