Prestació per al sector cultural

LA PRESTACIÓ

El 7 de maig, a través del Reial decret-llei 17/2020, es va posar en funcionament la prestació per desocupació al sector cultural.

S'ha implantat com a mesura per reduir l’impacte econòmic i social a causa de la situació d’emergència de la COVID-19, es una forma d'introduir al sector cultural en les mesures del Règim General de la Seguretat Social, ja que, el sector cultural no havia quedat acollit pels mecanismes de cobertura establerts anteriorment.

Per això, la prestació per desocupació al sector cultural es durà a terme de forma extraordinària a les treballadores que no estiguin afectades per procediments de suspensió de contractes i reducció de jornada, que no hagin sol·licitat o estiguin rebent la prestació contributiva per desocupació o que no percebin en aquests moments rendes d’altres activitats durant aquesta situació d’emergència. 

REQUISITS

1) Estar afiliades a la Seguretat Social i en situació d'alta o assimilada a l'alta.

2) Tenir cobert el període mínim de cotització a què es refereix l'article 269.1, dins dels sis anys anteriors a la situació legal de desocupació o al moment en què va cessar l'obligació de cotitzar: 20 dies durant els últims 12 mesos.

3) Trobar-se en situació legal de desocupació, acreditar disponibilitat per a buscar activament ocupació i per a acceptar col·locació adequada a través de la subscripció del compromís d'activitat al qual es refereix l'article 300

4) No haver complert l'edat ordinària que s'exigeix en cada cas per a causar dret a la pensió contributiva de jubilació, tret que la treballadora no tingués acreditat el període de cotització requerit per a això o es tracti de supòsits de suspensió de contracte o reducció de jornada. 

5) Estar inscrita com a demandant d'ocupació en el servei públic d'ocupació competent (la inscripció es realitza d'ofici pel SEPE).

QUANTIA

La quantia es calcula aplicant a la base reguladora, constituïda per la base de cotització mínima vigent a cada moment, per contingències comunes, corresponent al grup 7 de l’escala de grups de cotització del règim general (per a 2020: 1.050 euros/mes), el percentatge del 70% (que és l’establert amb caràcter general per als 180 dies de la prestació per desocupació).

La prestació serà incompatible amb qualsevol percepció derivada d’activitats per compte propi o per compte d’altri, o amb qualsevol altra prestació.

DURADA

La durada de la prestació per desocupació prevista en aquesta disposició estarà en funció dels dies d'alta en seguretat social amb prestació real de serveis en aquesta activitat l'any anterior a la situació legal de desocupació.

A aquelles treballadores que, a conseqüència de la crisi sanitària derivada del COVID-19 no puguin continuar realitzant l'activitat laboral (dins del Règim General com a artistes en espectacles públics), se'ls reconeixerà aquesta prestació durant els períodes d'inactivitat durant el 2020 sempre que compleixin amb els requisits.

Per qualsevol dubte laboral, pots posar-te en contacte amb nosaltres!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TREBALLO EN UN GRUP PROFESSIONAL QUE NO ÉS EL MEU?

📢El grup professional té en compte l’aptitud professional, la titulació i el contingut general de la feina.
💡És el sistema de classificació professional.

T’expliquem més!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

📢El dret a l’avortament reconeix el dret de les persones gestants a interrompre voluntàriament l’embaràs en condicions segures.
💡Això forma part dels drets sexuals i reproductius inherents a la persona.
T'expliquem més d'aquest dret a diferents països!👉https://avalot.cat/dret-avortament/

😯Estar en situació de malaltia, fins ara no era un impediment perquè et poguessin acomiadar.

📢Aquest canvi de normativa permet que puguin ser declarats nuls els acomiadaments per estar malalta.

T'expliquem més!👉https://avalot.cat/nullitat-acomiadaments-treballadores-malaltes/

📢 Presentem la nova GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL 🥳

🤯Sabem que sovint la legislació laboral és feixuga, per això volem posar-t'ho fàcil! Amb aquesta guia tindràs a mà les respostes a totes les teves preguntes laborals ✅

Es publica el pròxim 17/10 👉 https://avalot.cat/presentacio-de-la-guia-dautodefensa-laboral/

"Les bisexuals són menys fidels" ❌
"La bisexualitat és només una fase" ❌
"Si tens una relació heterosexual deixes de ser bisexual" ❌
La bisexualitat està invisibilitzada i envoltada d'estigmes! ✅😠
Trenquem-los! ✊ https://avalot.cat/bisexualitat-bifobia-mites/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram