Registre d'autònomes afectades per la COVID-19

La situació de les autònomes a Catalunya

Catalunya és la comunitat amb més autònomes: hi ha el 16,7% del total de treballadores autònomes de l'estat espanyol.

Segons el Ministeri de Treball, el 86% cotitzen per la base mínima, de 944€, i 1 de cada 10 autònomes es dedica al sector dels serveis que és precisament un dels més castigats per la COVID-19.

El 18% de les autònomes tanquen els seus negocis abans de complir 11 meses, segons la CTAC-UGT, i s'estima que el 20% no tornarà a obrir després de la crisi sanitària.

La precarietat de les autònomes a Catalunya

La pandèmia de la covid 19 també ha paralitzat l’economia i enfonsat els ingressos de les autònomes.

La falta d’ajudes i les mesures per fer front a la pandèmia, estan deixant la situació de les autònomes de Catalunya en situació límit. 

Durant el temps de pandèmia, s’han gestionat diferents ajudes i mesures de protecció. Ara bé, són suficients? Són aquests ajuts sostenibles en el temps mentre  duri la pandèmia?

Algunes mesures aprovades

a.) L’article 17 del RDL 8/2020 establia  una prestació extraordinària per les autònomes que tinguessin una reducció d'ingressos del 75% amb relació a la facturació del semestre anterior.

b.) L’article 29 del RDL 8/2020 recull  la creació d’una línia d’avals per a les empreses i d’autònomes per a pal·liar els efectes del COVID-19

c.) L’article 30 RDL 8/2020 recull l’ampliació del límit d’endeutament net de l’ICO de l’Estat, amb l’objectiu de facilitar liquiditat extra a les empreses i les autònomes. Amb un interès molt baix.

Moltes són les crítiques de les autònomes a les mesures ja que, per exemple, si el període de facturació dels 6 mesos de l’any passat vas tenir pocs ingressos, no pots accedir per no tenir reduïda la teva facturació en un 75%.

Pots veure més mesures aquí.

Línia d'ajuts de la Generalitat

El darrer ajut atorgat per la Generalitat, consistia en un ajut directe de 2000€ per afavorir al manteniment de l'activitat de les autònomes de Catalunya afectades per la Covid-19, però només se'n van poder beneficiar 10.000 persones de les 100.000 que complien els requisits.

Les treballadores autònomes demanen que s'ampliï de manera urgent i que per a les properes ajudes els criteris d’atorgament estiguin fonamentats i els mitjans estiguin correctament preparats per donar resposta a les autònomes. Especialment amb requisits d’accés que s'ajustin a aquelles tinguin rendes més vulnerables

És important conèixer quina és la situació de les autònomes i les mesures que s’han pres, però també com es pot millorar per fer una bona gestió d’aquests recursos públics.

Tu, que ets autònoma, què creus que s’ha de tenir en compte a l’hora de treure una línea d’ajuts perquè arribi al màxim de persones possibles?

Registre d'autònomes afectades per la COVID-19

La Generalitat ha posat en marxa un registre d'autònomes amb la finalitat de donar eines a l’administració perquè pugui respondre a la necessitat d’ajudes extraordinàries de la població, amb agilitat i garanties jurídiques, i, a la vegada, facilitar els tràmits.

A partir del 30 de novembre i fins al 7 de desembre ja et pots inscriure al Registre de persones treballadores autònomes afectades per la COVID-19 per facilitar-te l'accés i simplificar-te el procediment per accedir-hi a futures convocatòries d'ajuts extraordinaris .

La inscripció és un tràmit obligatori per optar-hi.  Un cop inscrit, se't considerarà sol·licitant d'ajuts d'aquests tipus sempre que compleixis els requisits de les convocatòries.

L'ordre d'arribada de la sol·licitud d'inscripció no atorga preferència. Per tant, les sol·licituds es poden presentar durant tot el termini que dura la possibilitat de registrar-se.

Pots accedir al registre aquí.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores.

❗️Però què passa si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí! 👉https://avalot.cat/vacances-temps-parcial/

❗️El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

📢El 17 de maig del 1990 l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

⚠️Aquest dia té com a objectiu denunciar les discriminacions.

T'expliquem més sobre el tema!👉https://avalot.cat/lgtbi-fobia/

❗️QUÈ PUC FER SI L’EMPRESA NO PAGA LES MEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL?

⚠️L’obligació de cotitzar neix des del moment en què s’inicia l’activitat laboral.

T’expliquem que has de fer en el cas que l’empresa no compleixi aquesta obligació! 👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

La reforma de la llei de l'avortament ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa🩸

📢Des de l'Avalot, com a sindicat feminista, ens posicionem a favor d'aquesta mesura 👉 https://avalot.cat/posicionament-sobre-la-baixa-laboral-a-causa-de-la-regla-dolorosa/

Obrim 🧵👇

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram