Ofertes de feina fraudulentes

En moments de crisi és quan més ofertes de feina fraudulentes s'anuncien. Anem a veure què són, quins tipus d’ofertes de feina fraudulentes hi ha i com hem de fer per evitar-les.

Les ofertes de feina fraudulentes poden tenir objectius diferents, principalment volen aconseguir diners de forma directa per part de les suposades treballadores, a vegades l’objectiu són les dades personals, i a vegades intentar aconseguir les dades bancàries.

Quines són les ofertes de feina fraudulentes més habituals?

 • Pagar per treballar a l’estranger: Amb l’excusa de tramitar documents d’estrangeria es fan pagar diners per una oferta que no arribarà mai. Normalment contacten amb la persona per correu electrònic i diuen que et contracten sense haver fet entrevista.
 • Ofertes de captació de dades: En aquest cas, darrer d’una gran oferta laboral, s’amaga l’interès per aconseguir dades personals per incloure-les en llistes publicitàries, i fins i tot es poden rebre atacs de seguretat.
 • Pagar per trucar: En aquests casos el número de contacte per informar-se de l’oferta de feina és un número de tarifació addicional.
 • Ofertes que amaguen la feina real: Aquest cas el trobem moltes vegades en ofertes de feina que a l’hora de la veritat són feines relacionades amb els serveis sexuals.
 • Negocis piramidals: la suposada treballadora compra productes a l’empresa amb la intenció de captar noves treballadores. En la majoria d’ocasions s’acaben perdent tots els diners invertits. 

Com les evitem?

 • Rebutja l’oferta quan no es faci entrevista i tot el procés sigui a través de correu electrònic o telèfon.
 • Rebutja les ofertes que paguen el salari en “negre”.
 • Rebutja les ofertes on se’t fa pagar per la tramitació de documents.
 • Rebutja aquelles ofertes on et facin enviar confirmacions per SMS o et facin trucar a telèfons de tarifació addicional.
 • Rebutja aquelles ofertes on et fan fer un curs de pagament per poder aconseguir el lloc de treball.
 • Rebutja aquelles ofertes on et facin comprar el material per treballar prèviament.
 • Vés amb compte amb aquelles ofertes que ofereixen grans sous ràpidament.

Com actuar?

Si et trobes amb una oferta de feina fraudulenta o algun tipus d'anunci fraudulent, no dubtis en denunciar-ho!

 • A la Bústia Precària de la nostra web trobaràs un formulari amb el qual et pots posar en contacte amb nosaltres i seleccionar el tema "denuncia" en el desplegable corresponent.
 • Si l'oferta està en un portal digital, és important que ho denunciïs en la mateixa plataforma, per tal que l'eliminin. 
 • També pots adreçar-te a l’Agència Catalana de Consum o a les associacions de consumidores.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram