ETT | Empreses de treball temporal: preguntes i respostes

Les empreses de treball temporal (ETT) són consultores de recursos humans especialitzades en feines de durada determinada, per les quals disposen d'una base de dades amb currículums de diversos perfils professionals. 

Les empreses contacten amb una ETT per incorporar a una treballadora de manera temporal i aquesta s'encarrega de buscar la candidata més adequada en la seva base de dades.

Quins contractes pot fer una ETT?

Per definició (i per llei) una ETT només pot fer contractes temporals. El tipus de contracte ho definiran els motius pels quals es sol·liciti la incorporació de treballadores. Aquests pot ser ocasionats per les següents causes:

  • Circumstàncies de la producció, quan hi ha un pic d'activitat en les empreses, per exemple per Nadal, rebaixes, campanyes de curta durada, estiu...
  • Obra i servei determinat, quan es necessita per a dur a terme una activitat amb data de començament i de finalització.
  • Interinitat, per a substitucions o cobrir una baixa.

Quins drets tinc si treballo per ETT?

  • El contracte s'haurà de formalitzar per escrit i es comunicarà al Servei d'ocupació pública en un termini de 10 dies hàbils.
  • L'ETT podrà contractar a la treballadora, que cedirà a les altres empreses per prestar els seus serveis, per temps indefinit o per una durada determinada. 
  • Durant la prestació dels serveis a l'empresa usuària, les treballadores cedides tindran dret a l'aplicació de les mateixes condicions de treball (remuneració, durada de la jornada, hores extraordinàries, períodes de descans, treball nocturn, vacances i dies festius) que els correspondrien d'haver estat contractades directament per l'empresa usuària.
  • La treballadora tindrà dret a rebre la indemnització econòmica corresponent per la finalització del contracte de posada a disposició.
  • L'ETT ha de facilitar a les treballadores una formació adequada a les característiques del lloc de treball, inclosa la formació per a la prevenció de riscos laborals associada al lloc.
  • L'ETT ha de facilitar tota la informació rebuda sobre l'empresa usuària, sobre el lloc de treball, les tasques a desenvolupar i els riscos laborals associats a aquest.

Quins avantatges té una treballadora en una ETT?

Treballar a través d'una ETT ofereix flexibilitat i temporalitat. Si volem compatibilitzar un treball amb els estudis i no dedicar una jornada completa o amb un altre treball de forma puntual, pot ser d’utilitat.

Què guanya l’empresa al contractar a través de l’ETT?

Les empreses s'estalvien els costos de reclutament i selecció de personal i els derivats dels tràmits de la contractació, Seguretat Social, etc.

És un procés àgil en el qual es pot tenir un perfil determinat d'empleat de forma gairebé immediata.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram