ETT | Empreses de treball temporal: preguntes i respostes

Les empreses de treball temporal (ETT) són consultores de recursos humans especialitzades en feines de durada determinada, per les quals disposen d'una base de dades amb currículums de diversos perfils professionals. 

Les empreses contacten amb una ETT per incorporar a una treballadora de manera temporal i aquesta s'encarrega de buscar la candidata més adequada en la seva base de dades.

Quins contractes pot fer una ETT?

Per definició (i per llei) una ETT només pot fer contractes temporals. El tipus de contracte ho definiran els motius pels quals es sol·liciti la incorporació de treballadores. Aquests pot ser ocasionats per les següents causes:

  • Circumstàncies de la producció, quan hi ha un pic d'activitat en les empreses, per exemple per Nadal, rebaixes, campanyes de curta durada, estiu...
  • Obra i servei determinat, quan es necessita per a dur a terme una activitat amb data de començament i de finalització.
  • Interinitat, per a substitucions o cobrir una baixa.

Quins drets tinc si treballo per ETT?

  • El contracte s'haurà de formalitzar per escrit i es comunicarà al Servei d'ocupació pública en un termini de 10 dies hàbils.
  • L'ETT podrà contractar a la treballadora, que cedirà a les altres empreses per prestar els seus serveis, per temps indefinit o per una durada determinada. 
  • Durant la prestació dels serveis a l'empresa usuària, les treballadores cedides tindran dret a l'aplicació de les mateixes condicions de treball (remuneració, durada de la jornada, hores extraordinàries, períodes de descans, treball nocturn, vacances i dies festius) que els correspondrien d'haver estat contractades directament per l'empresa usuària.
  • La treballadora tindrà dret a rebre la indemnització econòmica corresponent per la finalització del contracte de posada a disposició.
  • L'ETT ha de facilitar a les treballadores una formació adequada a les característiques del lloc de treball, inclosa la formació per a la prevenció de riscos laborals associada al lloc.
  • L'ETT ha de facilitar tota la informació rebuda sobre l'empresa usuària, sobre el lloc de treball, les tasques a desenvolupar i els riscos laborals associats a aquest.

Quins avantatges té una treballadora en una ETT?

Treballar a través d'una ETT ofereix flexibilitat i temporalitat. Si volem compatibilitzar un treball amb els estudis i no dedicar una jornada completa o amb un altre treball de forma puntual, pot ser d’utilitat.

Què guanya l’empresa al contractar a través de l’ETT?

Les empreses s'estalvien els costos de reclutament i selecció de personal i els derivats dels tràmits de la contractació, Seguretat Social, etc.

És un procés àgil en el qual es pot tenir un perfil determinat d'empleat de forma gairebé immediata.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram