ETT | Empreses de treball temporal: preguntes i respostes

Les empreses de treball temporal (ETT) són consultores de recursos humans especialitzades en feines de durada determinada, per les quals disposen d'una base de dades amb currículums de diversos perfils professionals. 

Les empreses contacten amb una ETT per incorporar a una treballadora de manera temporal i aquesta s'encarrega de buscar la candidata més adequada en la seva base de dades.

Quins contractes pot fer una ETT?

Per definició (i per llei) una ETT només pot fer contractes temporals. El tipus de contracte ho definiran els motius pels quals es sol·liciti la incorporació de treballadores. Aquests pot ser ocasionats per les següents causes:

  • Circumstàncies de la producció, quan hi ha un pic d'activitat en les empreses, per exemple per Nadal, rebaixes, campanyes de curta durada, estiu...
  • Obra i servei determinat, quan es necessita per a dur a terme una activitat amb data de començament i de finalització.
  • Interinitat, per a substitucions o cobrir una baixa.

Quins drets tinc si treballo per ETT?

  • El contracte s'haurà de formalitzar per escrit i es comunicarà al Servei d'ocupació pública en un termini de 10 dies hàbils.
  • L'ETT podrà contractar a la treballadora, que cedirà a les altres empreses per prestar els seus serveis, per temps indefinit o per una durada determinada. 
  • Durant la prestació dels serveis a l'empresa usuària, les treballadores cedides tindran dret a l'aplicació de les mateixes condicions de treball (remuneració, durada de la jornada, hores extraordinàries, períodes de descans, treball nocturn, vacances i dies festius) que els correspondrien d'haver estat contractades directament per l'empresa usuària.
  • La treballadora tindrà dret a rebre la indemnització econòmica corresponent per la finalització del contracte de posada a disposició.
  • L'ETT ha de facilitar a les treballadores una formació adequada a les característiques del lloc de treball, inclosa la formació per a la prevenció de riscos laborals associada al lloc.
  • L'ETT ha de facilitar tota la informació rebuda sobre l'empresa usuària, sobre el lloc de treball, les tasques a desenvolupar i els riscos laborals associats a aquest.

Quins avantatges té una treballadora en una ETT?

Treballar a través d'una ETT ofereix flexibilitat i temporalitat. Si volem compatibilitzar un treball amb els estudis i no dedicar una jornada completa o amb un altre treball de forma puntual, pot ser d’utilitat.

Què guanya l’empresa al contractar a través de l’ETT?

Les empreses s'estalvien els costos de reclutament i selecció de personal i els derivats dels tràmits de la contractació, Seguretat Social, etc.

És un procés àgil en el qual es pot tenir un perfil determinat d'empleat de forma gairebé immediata.

GUIA JOVE LABORAL

DESCARREGA’T LA GUIA JOVE DE SUPERVIVÈNCIA AL MÓN LABORAL

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
LA VULL

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

👩🏾‍🦱Coneixes a Marsha P. Johnson?

✊Va ser una dona afroamericana, trans, treballadora sexual i activista pels drets LGTBIQ.

📢És una referent per al moviment LGTBIQ.

Vols saber més d'ella?👉https://avalot.cat/marsha-p-johnson/

Els joves són un dels principals beneficiaris de la reforma laboral, que ha duplicat la signatura de contractes indefinits, segons @avalotcat
https://www.ua1.cat/articles/294548/els-joves-son-un-dels-principals-beneficiaris-de-la-reforma-laboral-que-ha-duplicat-la-signatura-de-contractes-indefinits

❗️QUÈ PUC FER SI VULL CAPITALITZAR L’ATUR?

📢La capitalització de l'atur serveix per fomentar la creació de negocis autònoms.

👀Es tracta de fer un abonament anticipat de la prestació d’atur pendent de cobrar.

T’expliquem tot el que has de saber!👇
Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

🌞Ja arriben les vacances d’estiu!
❗Les vacances són un aspecte important de l’àmbit laboral.

A continuació t’expliquem tots els aspectes que has de tenir en compte sobre les vacances! 👉https://avalot.cat/les-vacances/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram