Quins tipus d'ERTO continuen vigents?

Actualització: 08/10/20

ERTO PER FORÇA MAJOR

(Art. 1 RD 30/2020)

Els ERTO per força major que segueixen vigents, queden prorrogats automàticament fins al 31 de gener del 2021.

Aquesta tipologia d'ERTO queda limitada a empreses de sectors especialment afectats per les conseqüències de la COVID-19.

Aquests ERTO no es beneficiaran de les noves exoneracions establertes, sinó que dependrà de si l'aplicació de si l'activitat d'aquestes empreses està inclosa en algun CNAE dels recollits a l'annex del RD o si forma part de la cadena de valor o depenen directamente d'elles. En aquests casos, les exoneracions de les quotes seran les següents:

  • 100% per empreses de menys de 50 treballadores fins al 31 de gener de 2021
  • 90% per empreses amb més de 50 treballadores fins al 31 de gener de 2021.

ERTO PER IMPEDIMENT

(Art. 2 RD 30/2020)

Beneficia i protegeix a les empreses que no puguin dur a terme la seva activitat en algun dels seus centres de treball a causa de les mesures decretades per a la contenció de la COVID-19, tant per autoritats nacionals com estrangeres. Per exemple: discoteques i oci nocturn.

Aquests ERTO estaran vigents durant el temps que continuï el tancament forçós de la seva activitat.

L'exoneració de les quotes serà del 100% en el cas d'empreses amb menys de 50 treballadores i del 90% en el cas d'empreses amb més de 50 treballadores.

ERTO PER LIMITACIÓ

(Art. 2 RD 30/2020)

Aquest tipus d'ERTO està dedicat a empreses que, a causa de les mesures de contenció establertes per autoritats espanyoles, tinguin limitacions per dur a terme l'activitat de l'empresa però que no estiguin obligades al tancament total. Per exemple: bars, cinemes, teatres, etc.

Aquests ERTO tenen vigència fins al 31 de gener de 2021, sempre que les empreses acollides segueixin afectades per les limitacions establertes.

Les exoneracions de quotes a la Seguretat Social són decreixents:

  • En cas d'empreses amb menys de 50 treballadores, les exoneracions poden ser del 100% a l'octubre, del 90% al novembre, del 85% al desembre i del 80% al gener de 2021.
  • En cas d'empreses amb 50 o més treballadores, les exoneracions seran del 90% en octubre, del 80% al novembre, del 75% al desembre i del 70% al gener de 2021.

ERTO PER CAUSES ETOP

(econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció)
Art. 3 RD 30/2020

Els ERTO per causes ETOP iniciats després del 29 de setembre i fins al 31 de gener de 2021, poden iniciar-se estant vigent un ERTO per força major o bé un cop finalitzat aquest.

Els ERTO per causes ETOP que estiguin vigents a 29 de setembre, els hi serà d'aplicació la normativa aplicada fins al moment. Es podran prorrogar si s'arriba a un acord durant el període de consultes.

En aquest tipus d'ERTO només s'apliquen les exoneracions de quotes si l'empresa desenvolupa una activitat inclosa en algun dels CNAE recollits a l'annex del RD o si forma part de la cadena de valor o depenen directament d'elles.

A tenir en compte:

  • Totes les treballadores afectades per un ERTO cobraran prestació d'atur, independentment de si tenen o no el període mínim de cotització.
  • La quantia a cobrar no disminueix del 70% al 50% després dels primers sis mesos, sinó que es manté.
  • Els manté el "comptador a zero" (no es consumeix atur) en el cas que la treballadora es vegi afectada per un acomiadament declarat improcedent durant l'any 2021 o si s'extingeix el seu contracte temporal durant aquest any.
  • Les empreses que prorroguin l'ERTO per força major o tinguin vigent un ERTO per causes ETOP a l'entrada en vigor del RD 30/2020, hauran de formular una nova sol·licitud col·lectiva de prestacions per desocupació (data límit el 20/10/20).

Si tens algun dubte sobre el teu ERTO o qualsevol consulta laboral, et pots posar en contacte amb nosaltres i t'assessorarem!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores.

❗️Però què passa si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí! 👉https://avalot.cat/vacances-temps-parcial/

❗️El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

📢El 17 de maig del 1990 l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

⚠️Aquest dia té com a objectiu denunciar les discriminacions.

T'expliquem més sobre el tema!👉https://avalot.cat/lgtbi-fobia/

❗️QUÈ PUC FER SI L’EMPRESA NO PAGA LES MEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL?

⚠️L’obligació de cotitzar neix des del moment en què s’inicia l’activitat laboral.

T’expliquem que has de fer en el cas que l’empresa no compleixi aquesta obligació! 👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

La reforma de la llei de l'avortament ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa🩸

📢Des de l'Avalot, com a sindicat feminista, ens posicionem a favor d'aquesta mesura 👉 https://avalot.cat/posicionament-sobre-la-baixa-laboral-a-causa-de-la-regla-dolorosa/

Obrim 🧵👇

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram