Segueixes sense cobrar l'ERTO? Possibles causes i reclamacions

ERTO sense cobrar

Des de l’inici de l’estat d’alarma, i degut a l’obligació de tancar molts llocs de treball, moltes treballadores es van trobar d’un dia per l’altre en situació ERTO, Expedient de Regulació Temporal de l'Ocupació. El què semblava una mesura positiva, ja que permetia a les empreses tancar i a les treballadores cobrar, s’ha convertit en el malson de moltes treballadores, ja que no han cobrat de l’ERTO i porten des del mes de març sense cap ingrés, aquest fet està ofegant l’economia familiar de moltes persones.

Factors de ERTO sense cobrar

Les xifres ens parlen de gairebé un milió de treballadores que no van cobrar l’ERTO el mes de maig, i per tant no cobren des del mes de març. Tot i que des del govern s’anuncia que s’està pagant a totes les persones en situació d’ERTO, trobem molts casos en què no s’ha cobrat la prestació. 

Un dels factors importants en tot això, és la manca de personal al SEPE per la quantitat d’expedients que s’han de tramitar, el que provoca que la tasca s’enredereixi i en quedin de pendents, per tant les treballadores incloses en aquells expedients no tramitats no estran cobrant, també ens podem trobar que hi hagi hagut algun error en la tramitació. 

Com comprovar la situació de l'expedient

I què podem fer si ens trobem en aquesta situació? El primer que hem de fer és saber si el nostre expedient ha sigut acceptat. Per comprovar-ho, podrem fer-ho des de la pàgina web de SEPE, en aquest enllaç, haurem d’emplenar les dades que ens demanin i, en cas que la nostra prestació s’hagi reconegut podrem veure la quantitat que haurem de cobrar. Si no ens apareix aquesta informació, és segurament, perquè la teva prestació no ha estat tramitada correctament, i ens podem trobar en diverses situacions.

Possibles situaciones

Cap treballadora de l'empresa ha cobrat

La primera d’elles és que cap treballadora de la teva empresa hagi cobrat la prestació, en aquest cas, s’hauria de mirar si l’autoritat laboral ha acceptat l’ERTO amb les condicions que ha presentat l’empresa.

Algunes han cobrat i altres no

El segon cas el trobem quan algunes treballadores de l’empresa han cobrat però nosaltres no. En aquesta situació, és molt possible que, o bé nosaltres, o bé l’empresa, no hàgim facilitat correctament les dades, en aquest cas caldrà revisar les dades que hem donat a l’empresa i les que l’empresa a facilitat a l’autoritat competent.

L'import és incorrecte

Una tercera situació en què ens podem trobar, és el cas que hàgim cobrat un import incorrecte. Si ens trobem en aquesta situació, poden haver-hi diversos motius, un error en la base de cotització, una data d’inici de l’ERTO equivocada, entre d’altres. En aquest cas, hem de comprovar si les dades que ha passat l’empresa encaixen amb la nostra nòmina, i en cas que hi hagi algun error s’haurà de tornar a enviar.

Com reclamar?

Per tal de reclamar la prestació, en primer lloc, sempre cal que comprovem que les dades que s’han facilitat des de l’empresa són correcte.

De totes maneres, des de la UGT, es posa a disposició de totes les persones afectades un formulari per tal de realitzar la reclamació al SEPE.

Per fer-ho, només s’ha d’omplir un formulari que podreu trobar aquí, l’objectiu del sindicat és ajudar aquestes treballadores a cobrar al més aviat possible, per així evitar el creixement de la situació de crisi en què es troben moltes persones. En cas d’estar afectada per un impagament d’ERTO emplena el formulari!

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram