Dia mundial de l'orgasme femení: el plaer ha de ser feminista

Cada 8 d’agost celebrem el dia Mundial de l’orgasme femení i reivindiquem el dret al plaer de totes les dones.

Quin és l'origen del Dia de l'Orgasme Femení?

Els orígens d'aquesta celebració són a un poblet brasiler anomenat Esperantina. Es va originar en aquesta localitat arrel que el regidor, Arimateio Dantos, va conèixer de l'existència d'un estudi que deia que un 28% de les dones mai havien tingut un orgasme. En entendre aquesta dificultat com a un problema de salut pública, va instar a promoure un dia per revertir aquesta situació i promoure el plaer sexual femení, ja que segons ell, "l'orgasme és una qüestió de salut pública i com a tal és important parlar d'ella per ajudar a les dones al fet que lluitin per obtenir plaer".

Des de llavors, aquest dia se celebra mundialment. 

Per què és important el dia de l'orgasme femení?

Al voltant de la sexualitat, sobretot de la sexualitat femenina, encara avui en dia hi ha molts tabús. 

Al llarg de la història, l'orgasme femení ha estat reprimit, censurat i castigat. L'herència judeocristiana ha imposat al plaer femení unes connotacions negatives com són la culpa i la vergonya. Aquestes connotacions han cristal·litzat a través del sistema cisheteropatriarcal. L'estigmatització al voltant del plaer, el cos, els desitjos i la sexualitat de les dones, segueix vigent en l'actualitat.

Encara avui en dia costa parlar de la masturbació femenina, ja que la sexualitat femenina sempre ha estat supeditada a la de l’home. Aquesta visió sexista i heterocèntrica de la sexualitat fa que sigui molt comú que les dones fingim orgasmes, entre una espècie de vergonya i culpa, en part perquè se’ns ha educat per no incomodar els homes cisheterosexuals i resignar-nos a què ells arribin a l’orgasme.

El dret al plaer

El dret al plaer forma part dels drets sexuals i reproductius reconeguts per les Nacions Unides com a drets humans fonamentals, i com a tal, el dret a la sexualitat engloba l’autoerotisme i el dret al respecte al propi cos, a viure la sexualitat en llibertat entenent-la com a font de benestar físic, psicològic, intel·lectual i espiritual i per tant com a dret cal defensar-lo. 

Cal exigir la condemna ferma a l’estigmatització cap al plaer femení i cap a l’orgasme i de l’assimilació del gaudi de la sexualitat femenina lliurement com una causa que provoca que es produeixin les violències masclistes.

La bretxa orgàsmica

La predominança del fal·locentrisme, la manca d’educació sexoafectiva i el desconeixement del clítoris com a principal punt de plaer femení en les relacions sexuals heterosexuals són la principal causa de la bretxa orgàsmica, definida com la diferència d’orgasmes entre dones i homes. I és que més del 30% de les dones heterosexuals no arriba a l'orgasme quan té relacions sexuals amb la seva parella, segons Adolescents.cat.

El plaer ha de ser feminista!

Cal abordar les sexualitats des d’una perspectiva feminista i diversa que ens alliberi dels tabús i estigmes. Trencar tots els mites per poder gaudir de la nostra sexualitat plenament i lliurement, sense judicis ni prejudicis. 

Hem d’allunyar-nos de la visió fal·locèntrica i coitocentrista de la sexualitat on tot el relacionat amb el plaer femení queda supeditat al plaer masculí. Necessitem reivindicar el plaer sexual i el plaer femení en un marc on la diversitat de cossos i de capacitats hi tinguin cabuda. 

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
  • dd/mm/aaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗QUÈ PUC FER SI TINC DUBTES SOBRE LA QUITANÇA?

💡La quitança o "finiquito" és el document de liquidació on es reflecteixen els conceptes que queden pendents.
🤔Alguna vegada no has estat d’acord amb la quitança?
T’expliquem que fer en aquests casos!👇
Obrim fil!🧵
#FAQSlaborals

🔴7 d’Octubre, Dia Mundial del Treball Digne.✊

👉La UGT ens mobilitzem sota el lema “Justícia Salarial” a les 12h, davant de Foment del Treball a Barcelona, i a la resta de territoris‼️👇
#Salarioconflicte

ℹ️ https://www.ugt.cat/7-doctubre-dia-mundial-del-treball-digne-la-ugt-ens-mobilitzem-sota-el-lema-justicia-salarial/

🕘És freqüent que l’empresa ens demani fer més hores de les establertes a la nostra jornada.
👀És important no confondre les hores complementàries amb les extraordinàries.

T'expliquem el que has de saber de les hores complementàries!👉https://avalot.cat/hores-complementaries/

🤱 La prestació per risc durant la lactància és una prestació econòmica que pretén protegir la treballadora (i la criatura) davant una situació de risc en la realització de la seva feina.

👀 T’expliquem el que has de saber sobre aquesta prestació!👉 https://avalot.cat/prestacio-risc-lactancia/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram