La compensació econòmica és injusta i insuficient!

Denunciem que la compensació econòmica és injusta, classista i insuficient i que la COVID-19 no entén de categories professionals!

Què és la “compensació econòmica”?

És una bonificació que el Govern atorgarà en forma de compensació econòmica a les professionals del sistema públic de salut. Segons han anunciat, l’objectiu és recompensar la dedicació i l’esforç de les professionals que treballen a l’àmbit sanitari, sociosanitari i residencial durant la crisi de la COVID-19.

Aquesta compensació variarà entre 350 i 1350 euros, segons el grup i categoria professional. 

Què denunciem?

Aquesta bonificació no respon a cap criteri objectiu i és injusta, classista i insultant, doncs la dedicació i l’esforç no depenen en cap cas de la categoria professional. 

Al sistema sanitari, sociosanitari i residencial no hi ha professionals de segona: totes han estat en primera línia de foc, patint les mateixes situacions d'estrès laboral, emocional i mental i en la majoria de casos exposades al risc de contagi i sense poder comptar amb els equips necessaris per garantir la seva protecció.

El Govern s’oblida així de moltes de les professionals que, de fet, tenen tant o més contacte amb la pandèmia: infermeres, auxiliars, tècniques d’emergències, gerocultores, personal de coordinació, tècniques de radiologia, tècniques de laboratori, fisioterapeutes, terapeutes, educadores, zeladores, etc.

I per descomptat, cal també que tinguem en compte a tot el personal no assistencial que treballen en neteja, cuines, administracions o manteniment. Que són igualment necessàries en el sistema públic de salut i que dediquen tot el seu esforç!

Què reivindiquem?

Des de l’Avalot volem sumar-nos a les reclamacions que es fan des de la Secretaria de Sanitat de la FeSP-UGT de Catalunya i exigim: 

  • Reconèixer a totes les professionals del sistema de salut per igual i posar en valor la feina i el compromís com a motor del bon funcionament del sistema de sanitat públic, independentment de la titularitat. 
  • No és suficient amb una bonificació puntual, el millor reconeixement és una reforma profunda del sector i de la recuperació dels drets laborals que han anat disminuint des de fa anys. Retributius, socials i d’estabilitat laboral. No ens serveix una bonificació puntual mentre seguim encadenant contractes precaris!
  • Tenir en compte que tant en l’àmbit hospitalari com en el residencial, molts centres privats es van posar al servei del Departament i les seves professionals han patit les mateixes situacions i l’exposició al virus.
  • Assegurar que es compleixin els plans de prevenció de riscos laborals i que hi hagi suficients equips de protecció a tots els llocs de treball i per a totes les professionals. 
  • Pressupostos més raonables per cobrir les necessitats del personal i per invertir en renovació d’equipaments i tecnologia. 
  • Un model sanitari públic i transparent que no deixi enrere ningú, tampoc als agents socials. 

En aquest enllaç podeu llegir la carta de la Secretaria de Sanitat de la FeSP-UGT de Catalunya a la Consellera de Salut Alba Vergès.

Com sempre repetim: les treballadores precàries no som heroïnes i no volem ser tractades com a tal, volem que poseu en valor la nostra feina millorant les nostres condicions laborals! Sense sectarismes ni discriminacions per titularitat.

Si tens dubtes sobre els teus drets laborals, ens pots escriure i t’assessorem!

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram