La compensació econòmica és injusta i insuficient!

Denunciem que la compensació econòmica és injusta, classista i insuficient i que la COVID-19 no entén de categories professionals!

Què és la “compensació econòmica”?

És una bonificació que el Govern atorgarà en forma de compensació econòmica a les professionals del sistema públic de salut. Segons han anunciat, l’objectiu és recompensar la dedicació i l’esforç de les professionals que treballen a l’àmbit sanitari, sociosanitari i residencial durant la crisi de la COVID-19.

Aquesta compensació variarà entre 350 i 1350 euros, segons el grup i categoria professional. 

Què denunciem?

Aquesta bonificació no respon a cap criteri objectiu i és injusta, classista i insultant, doncs la dedicació i l’esforç no depenen en cap cas de la categoria professional. 

Al sistema sanitari, sociosanitari i residencial no hi ha professionals de segona: totes han estat en primera línia de foc, patint les mateixes situacions d'estrès laboral, emocional i mental i en la majoria de casos exposades al risc de contagi i sense poder comptar amb els equips necessaris per garantir la seva protecció.

El Govern s’oblida així de moltes de les professionals que, de fet, tenen tant o més contacte amb la pandèmia: infermeres, auxiliars, tècniques d’emergències, gerocultores, personal de coordinació, tècniques de radiologia, tècniques de laboratori, fisioterapeutes, terapeutes, educadores, zeladores, etc.

I per descomptat, cal també que tinguem en compte a tot el personal no assistencial que treballen en neteja, cuines, administracions o manteniment. Que són igualment necessàries en el sistema públic de salut i que dediquen tot el seu esforç!

Què reivindiquem?

Des de l’Avalot volem sumar-nos a les reclamacions que es fan des de la Secretaria de Sanitat de la FeSP-UGT de Catalunya i exigim: 

  • Reconèixer a totes les professionals del sistema de salut per igual i posar en valor la feina i el compromís com a motor del bon funcionament del sistema de sanitat públic, independentment de la titularitat. 
  • No és suficient amb una bonificació puntual, el millor reconeixement és una reforma profunda del sector i de la recuperació dels drets laborals que han anat disminuint des de fa anys. Retributius, socials i d’estabilitat laboral. No ens serveix una bonificació puntual mentre seguim encadenant contractes precaris!
  • Tenir en compte que tant en l’àmbit hospitalari com en el residencial, molts centres privats es van posar al servei del Departament i les seves professionals han patit les mateixes situacions i l’exposició al virus.
  • Assegurar que es compleixin els plans de prevenció de riscos laborals i que hi hagi suficients equips de protecció a tots els llocs de treball i per a totes les professionals. 
  • Pressupostos més raonables per cobrir les necessitats del personal i per invertir en renovació d’equipaments i tecnologia. 
  • Un model sanitari públic i transparent que no deixi enrere ningú, tampoc als agents socials. 

En aquest enllaç podeu llegir la carta de la Secretaria de Sanitat de la FeSP-UGT de Catalunya a la Consellera de Salut Alba Vergès.

Com sempre repetim: les treballadores precàries no som heroïnes i no volem ser tractades com a tal, volem que poseu en valor la nostra feina millorant les nostres condicions laborals! Sense sectarismes ni discriminacions per titularitat.

Si tens dubtes sobre els teus drets laborals, ens pots escriure i t’assessorem!

GUIA JOVE LABORAL

DESCARREGA’T LA GUIA JOVE DE SUPERVIVÈNCIA AL MÓN LABORAL

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!
LA VULL

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

👩🏾‍🦱Coneixes a Marsha P. Johnson?

✊Va ser una dona afroamericana, trans, treballadora sexual i activista pels drets LGTBIQ.

📢És una referent per al moviment LGTBIQ.

Vols saber més d'ella?👉https://avalot.cat/marsha-p-johnson/

Els joves són un dels principals beneficiaris de la reforma laboral, que ha duplicat la signatura de contractes indefinits, segons @avalotcat
https://www.ua1.cat/articles/294548/els-joves-son-un-dels-principals-beneficiaris-de-la-reforma-laboral-que-ha-duplicat-la-signatura-de-contractes-indefinits

❗️QUÈ PUC FER SI VULL CAPITALITZAR L’ATUR?

📢La capitalització de l'atur serveix per fomentar la creació de negocis autònoms.

👀Es tracta de fer un abonament anticipat de la prestació d’atur pendent de cobrar.

T’expliquem tot el que has de saber!👇
Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

🌞Ja arriben les vacances d’estiu!
❗Les vacances són un aspecte important de l’àmbit laboral.

A continuació t’expliquem tots els aspectes que has de tenir en compte sobre les vacances! 👉https://avalot.cat/les-vacances/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram