Comerços: mesures de protecció durant la Fase 1

En aquesta publicació pretenem resumir les mesures que han de portar a terme els comerços a la fase 1.

A causa de la Covid-19 es va decretar l'estat d'alarma el 14 de març i això va comportar la paralització de molts sectors de l’activitat. Molts negocis es van veure obligats a tancar així mateix també van fer-ho centres educatius i altres centres culturals.

Després de dos mesos de confinament el govern ha legislat l’Ordre SND/399/2020 per la qual es comença a incloure les mesures que s’han de prendre per iniciar així una desescalada, és a dir, per a desconfinar a la població  i començar a reprendre de nou l’activitat econòmica i tornar a una nova normalitat.

A continuació s’exposen quines seran les mesures que han de prendre els comerços per protegir a a les seves treballadores i també quines mesures han de garantir per preservar la salut pública entre la clientela.

Mesures per a la protecció de les treballadores

Registre de jornada: durant la desescalada i la represa de l'activitat presencial, s'ha de continuar enregistrant la jornada però en cas que en cas que el mecanisme sigui mitjançant la petjada dactilar s’haurà de substituir per un altre mètode. En cas de resultar impossible s’haurà de desinfectar el dispositiu abans i després del seu ús.

Distàncies de seguretat: garantir i respectar la distància de dos metres de seguretat entre les treballadores. És possible que s’hagin d'establir modificacions en els llocs de treball, organització del treball a torns i altres condicions que es vegin afectades. 

En cas de símptomes: si una treballadora presenta símptomes haurà d'abandonar immediatament el lloc de treball. Paral·lelament s’haurà d’informar en el telèfon habilitat per a cada Comunitat Autònoma o bé al Centre de Salut i en el seu cas als serveis de prevenció. 

Mesures per a la protecció de la clientela

  1. Els establiments i locals hauran d’exhibir cara al públic l’aforament màxim garantint en tot cas la distància de seguretat interpersonal de dos metres. 
  2. Els establiments i locals hauran de realitzar dos cops al dia una neteja i desinfecció de les instal·lacions amb especial cura aquelles que son d’ús freqüent. Una de les neteges s’haurà de realitzar obligatòriament en finalitzar al dia. 
  3. Els establiments i locals comercials que es localitzin dins de parcs o centres comercials podran obrir de nou de cara al públic sempre que la superfície no excedeixi als 400 m2. Així mateix l’establiment haurà de disposar d'accés directe o independent des de la via pública. 
  4. Els establiments i locals hauran de posar a disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants autoritzats.
  5. La distància entre la proveïdora de serveis i la venedora haurà de ser de: 1 metre en cas de disposar de barreres o mesures de protecció i de 2 metres en cas de no disposar de barreres o mesures de protecció 

Des de l’Avalot volem expressar que és molt important que totes actuem de forma responsable i amb consciència per a fer front en aquesta crisi i és obligatori que les empreses compleixin amb les mesures de seguretat per tal de garantir la protecció de les treballadores i de la població.

Si tens dubtes laborals, pots contactar-nos i t'ajudarem!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les vacances són un dret fonamental de totes les treballadores.

❗️Però què passa si tens un contracte a temps parcial?

T’ho expliquem aquí! 👉https://avalot.cat/vacances-temps-parcial/

❗️El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBI-fòbia.

📢El 17 de maig del 1990 l'OMS va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

⚠️Aquest dia té com a objectiu denunciar les discriminacions.

T'expliquem més sobre el tema!👉https://avalot.cat/lgtbi-fobia/

❗️QUÈ PUC FER SI L’EMPRESA NO PAGA LES MEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL?

⚠️L’obligació de cotitzar neix des del moment en què s’inicia l’activitat laboral.

T’expliquem que has de fer en el cas que l’empresa no compleixi aquesta obligació! 👇

Obrim fil! 🧵
#FAQSlaborals

La reforma de la llei de l'avortament ha causat aquests dies més rebombori de l'esperat per un tema en concret: la baixa laboral per una regla dolorosa🩸

📢Des de l'Avalot, com a sindicat feminista, ens posicionem a favor d'aquesta mesura 👉 https://avalot.cat/posicionament-sobre-la-baixa-laboral-a-causa-de-la-regla-dolorosa/

Obrim 🧵👇

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram