Els canvis en la prestació i el subsidi d’atur 2023

Els pressupostos generals de l’Estat han introduït canvis en la prestació i el subsidi d’atur per a l’any 2023. A continuació, t’expliquem totes les novetats!

Què és la prestació d’atur?

La prestació d’atur és la prestació econòmica que protegeix les treballadores que han perdut la feina o se’ls redueix la jornada laboral per causes alienes a la seva voluntat. Això és coneix com a situació legal d’atur.

Què és el subsidi d’atur?

El subsidi d’atur és la prestació assistencial i econòmica que protegeix les treballadores que no tenen dret a la prestació contributiva d’atur.

Quins són els canvis en la prestació i el subsidi d’atur per l’any 2023?

Aquest any 2023, entre altres canvis que introdueix la Llei de pressupostos generals de l’Estat són els següents:

  • Augment de l’import del subsidi d’atur: 480 euros al mes (l'any 2022 era de 463,21 euros mensuals). Ha augmentat l’IPREM (l’indicador públic de renda d’efectes múltiples) que és l'índex de referència a l'Estat espanyol per al càlcul del llindar d'ingressos.
  • Canvi en el càlcul de la prestació: es cobrarà el 70% de la base reguladora durant els 6 primers mesos, però a partir del dia 181 es passarà a cobrar el 60% (abans d'aquesta modificació, durant els primers 6 mesos d'atur, es cobrava el 70% de la base reguladora i a partir del dia 181 de cobrament de la prestació el percentatge es reduïa al 50%).

On està recollit aquest canvi en la prestació i el subsidi d’atur?

Aquesta modificació està recollida en la Disposició final 25a i que modifica l’article 270 de la Llei general de la Seguretat Social.

Quines treballadores es beneficiaran d’aquest canvi?

D’aquesta modificació se’n beneficiaran les treballadores que sol·licitin la prestació contributiva d’atur durant l’any 2023 i les que l’estiguessin percebent en el moment de l’entrada en vigor de la modificació (d'acord amb la Disposició Transitòria 9ª de la Llei de pressupostos generals de l’Estat).

Quina és la data d’entrada en vigor d’aquest canvi?

Aquest canvi en la prestació i subsidi d’atur va entrar en vigor el passat 1 de gener de 2023.

També t’interessa:

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram