Ajuts per a les treballadores autònomes

Si ets o vols ser autònoma has de saber que hi ha algunes ajudes econòmiques que et poden fer la vida més senzilla. També has de tenir en compte que durant la pandèmia l'administració ofereix alguns ajuts extraordinaris per a autònomes afectades per la COVID-19.

Garantia Juvenil per a autònomes

Les treballadores autònomes, prèviament inscrites en el Programa de Garantia Juvenil, tindran dret a rebre una ajuda.

L'import màxim d'aquesta subvenció de 10.000 euros per la permanència durant 12 mesos ininterromputs d'alta al règim especial de la Seguretat Social de les treballadores autònomes (RETA), règim especial que correspongui o mutualitat del col·legi professional corresponent.

La convocatòria d'enguany està tancada, però has d'estar atenta per a quan s'obri la pròxima!

Més informació.

Ajuts per autònomes a causa de la COVID-19

Prestació per cessament de l'activitat

Dirigida a autònomes amb suspensió temporal de tota l'activitat a conseqüència de les mesures de contenció de la propagació del virus COVID-19, produïdes a partir de l'1 de febrer de 2021.

Els requisits són estar d'alta en el RETA o REM abans de l'1 de gener i trobar-se al corrent de pagament.

La quantia general de la prestació és del 50% de la base mínima de cotització.

Ajut extraordinari per cessament de l'activitat

Aquest ajut està dirigit a autònomes que hagin vist suspesa la seva activitat a causa de la COVID-19 i que no tinguin dret a la prestació extraordinària de cessament de l'activitat (vegeu apartat anterior).

Els requisits són estar donada d'alta al RETA o REM, acreditar haver tingut al primer semestre de 2021 uns ingressos inferiors al primer semestre de 2020 i no tenir rendiments nets computables en el primer semestre del 2021 superiors a 6.650 €.

La quantia general és del 50% de la base mínima de cotització i la durada màxima és de 4 mesos, amb la data límit de 31 de maig de 2021.

Prestació extraordinària per a autònomes de temporada

S'estableix aquesta prestació per a les autònomes de temporada a les quals l'únic treball en els darrers anys s'hagi desenvolupat en el RETA o REM durant un mínim de quatre meses i un màxim de sis mesos en cada any.

A part d'aquest, els requisits són no haver estat treballadora per compte d'altri més de 60 dies el 2021, no tenir uns ingressos superiors al 6650 € i trobar-se al corrent de pagament de les quotes de la Seguretat Social.

La quantia general és del 70% de la base mínima de cotització i la prestació té una durada màxima de 4 mesos.

Per a més informació dels ajuts durant la COVID-19 pots visitar la web de la CTAC Autònoms.

Altres ajuts per a autònomes

Al Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya trobaràs tots els ajuts que estan en termini obert i també les ajudes previstes en els mesos vinents: https://canalempresa.gencat.cat/

També tens disponible al portal digital de l'Ajuntament de Barcelona una pàgina amb tots els ajuts que s'ofereixen per a autònomes de la ciutat i assessorament per a noves treballadores autònomes: https://www.barcelona.cat/reactivacioeconomica/

Recorda que si ets treballadora assalariada o treballadora autònoma i tens dubtes laborals, l'Avalot t'oferirem assessorament totalment gratuït. Només t'has de posar en contacte amb nosaltres a bustia.avalot@catalunya.ugt.org o omplint aquest formulari.

T'interessa: Vull ser autònoma, per on començo?

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram