VIH i sida: més enllà de l'estigma

L’1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la lluita contra la Sida i el VIH. Se celebra des de 1987 promogut per les Nacions Unides. 

El VIH i la sida en l'actualitat

El VIH i la Sida és actualment una pandèmia mundial que afecta milions de persones arreu del món. Des que es van conèixer fa més de 35 anys els primers casos de VIH, uns 78 milions de persones han contret el VIH i uns 35 milions de persones han mort per malalties relacionades amb la sida. 

A escala global, la zona més és l’Àfrica subsahariana on la incidència mortal de la malaltia és molt elevada. 

Diferències entre VIH i sida

El VIH i la SIDA no són el mateix. Les persones amb VIH no tenen SIDA necessàriament.

El VIH és el virus d'immunodeficiència humana, un virus que pot portar a la deterioració del sistema immunitari i fer que no funcioni amb l'efectivitat que deuria. Tot i això, existeixen tractaments que poden controlar el VIH satisfactòriament.

La Sida és la malaltia que les persones amb VIH poden arribar a desenvolupar si no es pren el tractament necessari per a interrompre el seu cicle de vida viral. Així doncs, la Sida seria l'última etapa d'infecció per VIH.

Accés al tractament

L’última campanya d’ONUSIDA gira entorn del concepte “indetectable=intransmissible”

El tractament antiretroviral és molt efectiu per reduir la transmissió del virus i per tant, actualment segons, els estudis realitzats en els últims 20 anys, una persona amb una càrrega viral indetectable no pot transmetre el VIH per via sexual. 

Per aquest motiu, és molt important que totes les persones VIH+ tinguin accés al tractament per a no desenvolupar la malaltia. ONUSIDA treballa per aconseguir erradicar la pandèmia de la Sida l‘any 2030, com a part de l’estratègia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El VIH i el món laboral

Tenir el VIH és una condició personal de salut i com a tal, no hi ha l’obligació de comunicar-ho a l’empresa. Tanmateix, si un acomiadament es basa en aquest motiu, serà considerat nul per ser una situació de discriminació.

Una persona amb VIH amb accés al tractament pot desenvolupar la seva feina com qualsevol altra. I per tant, exigir proves de detecció de VIH en l’àmbit laboral és totalment injustificable. De fet, a Espanya, és il·legal realitzar-les sense consentiment explícit de la treballadora i la llei estableix que els reconeixements mèdics a l’àmbit laboral són un dret però no una obligació. 

Propostes per a l’acció sindical dedicat a les persones treballadores afectades pel VIH/sida.

Acabem amb la serofòbia!

La realitat és demolidora. Les persones del col·lectiu VIH+ s’enfronten encara avui en dia, a l’estigma, el prejudici i la marginalitat en el moment de revelar la seva condició.

Acabar amb la serofòbia. És una qüestió de drets humans. Discriminar una persona amb VIH és una vulneració de l’article 23 de la Declaració Universal de Drets Humans que estableix que: “Tota persona té dret al treball, a la lliure elecció de la seva ocupació, a condicions equitatives i satisfactòries de treball, i a la protecció contra l'atur”

Cal desmuntar els mites, trencar els estereotips i estigmes al voltant del VIH i la Sida per assegurar la vida, els drets i la participació social i col·lectiva de les persones VIH+ i garantir l’accés a un treball digne.

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

📢Les treballadores poden adaptar la seva jornada per fer efectiva la conciliació de la vida laboral i familiar.

🕧L’anomenada “jornada a la carta” és una mesura per fer efectiva la igualtat entre homes i dones.

T’expliquem més!👉https://avalot.cat/jornada-carta/

🗳️ Dissabte l'Assemblea Nacional de l'Avalot va escollir la nova Coordinadora Nacional, encapçalada per la Laura Bonet com a portaveu 🔝

Aquí trobareu la ponència ideològica i els altres documents aprovats 👉 https://avalot.cat/coordinadora-nacional-laura-bonet/

Gràcies a totis per venir i participar! 💜

2

També vaig acompanyar a @avalotcat en l’assemblea de comiat de l’@alvarez_elena_ després de sis anys al capdavant de l’organització. Enhorabona, Laura Bonet, nova portaveu, de segur farem feina plegades!

💢Dissabte al matí es va celebrar la XI assemblea de @avalotcat.
✊️@alvarez_elena_ deixa la seva responsabilitat i les agafa Laura Bonet, nova portaveu nacional.

👊Tenim lluites compartides.
🤝Les seves conquestes socials i laborals són les nostres conquestes.

4

Fa 25 anys vaig participar al naixement de l’@avalotcat, joves sindicalistes. Avui he estat a la 11a Assemblea Nacional. Agraïment a l’@alvarez_elena_ una gran amiga, per aquests 6 anys de portaveu, i a la Laura Bonet i el nou equip, sort i encerts! #elfilroig continua!

4
Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram