VIH i sida: més enllà de l'estigma

L’1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la lluita contra la Sida i el VIH. Se celebra des de 1987 promogut per les Nacions Unides. 

El VIH i la sida en l'actualitat

El VIH i la Sida és actualment una pandèmia mundial que afecta milions de persones arreu del món. Des que es van conèixer fa més de 35 anys els primers casos de VIH, uns 78 milions de persones han contret el VIH i uns 35 milions de persones han mort per malalties relacionades amb la sida. 

A escala global, la zona més és l’Àfrica subsahariana on la incidència mortal de la malaltia és molt elevada. 

Diferències entre VIH i sida

El VIH i la SIDA no són el mateix. Les persones amb VIH no tenen SIDA necessàriament.

El VIH és el virus d'immunodeficiència humana, un virus que pot portar a la deterioració del sistema immunitari i fer que no funcioni amb l'efectivitat que deuria. Tot i això, existeixen tractaments que poden controlar el VIH satisfactòriament.

La Sida és la malaltia que les persones amb VIH poden arribar a desenvolupar si no es pren el tractament necessari per a interrompre el seu cicle de vida viral. Així doncs, la Sida seria l'última etapa d'infecció per VIH.

Accés al tractament

L’última campanya d’ONUSIDA gira entorn del concepte “indetectable=intransmissible”

El tractament antiretroviral és molt efectiu per reduir la transmissió del virus i per tant, actualment segons, els estudis realitzats en els últims 20 anys, una persona amb una càrrega viral indetectable no pot transmetre el VIH per via sexual. 

Per aquest motiu, és molt important que totes les persones VIH+ tinguin accés al tractament per a no desenvolupar la malaltia. ONUSIDA treballa per aconseguir erradicar la pandèmia de la Sida l‘any 2030, com a part de l’estratègia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El VIH i el món laboral

Tenir el VIH és una condició personal de salut i com a tal, no hi ha l’obligació de comunicar-ho a l’empresa. Tanmateix, si un acomiadament es basa en aquest motiu, serà considerat nul per ser una situació de discriminació.

Una persona amb VIH amb accés al tractament pot desenvolupar la seva feina com qualsevol altra. I per tant, exigir proves de detecció de VIH en l’àmbit laboral és totalment injustificable. De fet, a Espanya, és il·legal realitzar-les sense consentiment explícit de la treballadora i la llei estableix que els reconeixements mèdics a l’àmbit laboral són un dret però no una obligació. 

Propostes per a l’acció sindical dedicat a les persones treballadores afectades pel VIH/sida.

Acabem amb la serofòbia!

La realitat és demolidora. Les persones del col·lectiu VIH+ s’enfronten encara avui en dia, a l’estigma, el prejudici i la marginalitat en el moment de revelar la seva condició.

Acabar amb la serofòbia. És una qüestió de drets humans. Discriminar una persona amb VIH és una vulneració de l’article 23 de la Declaració Universal de Drets Humans que estableix que: “Tota persona té dret al treball, a la lliure elecció de la seva ocupació, a condicions equitatives i satisfactòries de treball, i a la protecció contra l'atur”

Cal desmuntar els mites, trencar els estereotips i estigmes al voltant del VIH i la Sida per assegurar la vida, els drets i la participació social i col·lectiva de les persones VIH+ i garantir l’accés a un treball digne.

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram