SANT VIOLENTÍ: L’amor romàntic mata i la justícia remata

“Sant Valentí” i tota la seva conceptualització capitalista de l’amor no fa altra cosa que perpetuar les relacions desiguals basades en l’amor romàntic que per mitjà de la perpetuació de diferents mites ens fa esclaves de “l’amor” i ens oprimeix des de múltiples òptiques.

Volem construir una societat feminista que garantitzi la igualtat com una màxima per articular la vida, les cures, les relacions, la participació i altres activitats. Volem, per tant, que les relacions amoroses deslligades dels mites de l'amor romàntic i que constitueixin relacions afectives lliures de violències masclistes.

Per això, volem sumar-nos de de l’Avalot a la concentració  organitzada per Novembre Feminista del proper 14 de febrer per reclamar un cop més l’erradicació de les violències masclistes sota el lema ATUREM ELS FEMINICIDIS! PROU VIOLÈNCIES MASCLISTES!

L'amor romàntic com a justificant de les violències masclistes

L’amor romàntic se situa en les bases, sovint invisibles, del que anomenem “l’iceberg de les violències masclistes masclistes que malauradament, en molt casos, acaben en violació, maltractament o feminici. Aquests atemptats contra la nostra llibertat tan greus se sustenten en normes i costums socials masclistes molt arrelats i en una justícia patriarcal que revictimitza les víctimes. Normes i costums que cal revisar des d’una perspectiva feminista per revisar-les, canviar-les i eliminar-les.

Mites com el de la “mitja taronja”, el de “l’amor vertader és per a tota la vida”, “l’amor ho aguanta tot”, “qui segueix, ho aconsegueix”, “l’Amor és exclusivitat i possessió”, “si no sento gelosia és que l’amor no és real” reprodueixen estereotips masclistes que acabem normalitzant i que serveixen com a justificació de les violències masclistes.  

L’amor romàntic empara les violències masclistes per mitjà de la tolerància de la gelosia, l’erotització de la possessió i la permissivitat de comportaments abusius. Aquestes dinàmiques s'estableixen en relacions afectives desigualtats i de poder que atempten contra la nostra llibertat i autonomia.

El nostre posicionament

Com a feministes, creiem i defensem un altre model afectiu lliure de violències masclistes. On puguem desenvolupar-nos plenament amb llibertat i diversitat, sense ésser qüestionades, vigilades, controlades, menystingudes, maltractades ni assassinades.

Ens volem vives, lliures i combatives!

 

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram