Deixar la feina: És possible retractar-se de la decisió?

Retractar-se de deixar la feina vol dir que vols deixar sense efecte la teva decisió de marxar de l'empresa. Has de saber que és possible sempre que es compleixin uns requisits. 

A continuació t'expliquem tots els detalls!

Què significa retractar-se de deixar la feina?

Retractar-te de deixar la feina consisteix a deixar sense efecte la decisió que havies pres per abandonar la teva feina de manera voluntària.

És possible retractar-se de deixar la feina? 

Sí, però s’han de complir uns requisits. És possible retractar-se de deixar la feina sempre que la seva decisió sigui prèvia a la data d'efectes de la baixa voluntària, és a dir, abans que sigui efectiva.

Quins són els requisits per retractar-se?

Per poder retractar-se cal complir els requisits següents:

L’empresa s’hi pot negar?

Sí, però per causes justificades.

  • Si s’ha ocasionat un perjudici a l’empresa o a una tercera persona (com és el cas de la contractació d’una altra persona per cobrir la vacant).

Així doncs, l’empresa està obligada a acceptar la decisió de retracte de la treballadora si s’ha produït dins del termini de preavís i abans de la data d’extinció efectiva i no comporta cap perjudici.

Què passa si l’empresa no accepta el meu retractament?

Si compleixes amb tots els requisits per retractar-te de la teva decisió de deixar la feina i l’empresa no ho accepta seria considerat un acomiadament improcedent

L’empresa també es pot retractar d’un acomiadament?

Sí. L’empresa també té la facultat de retractar-se de la seva decisió d’acomiadar a una treballadora sempre que no s’hagin desplegat els seus efectes. 

És a dir, que durant el temps de preavís que ha de complir l’empresa, la relació laboral no s’ha extingit i, per tant, es pot desdir de la seva decisió.


Altres articles que t’interessen: 

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram