Drets laborals durant les eleccions del 14 de febrer a Catalunya

El DOGC ha publicat l'ordre per la qual s'estableixen els drets laborals de les persones treballadores en relació amb les eleccions del 14 de febrer. Si vols saber

Quins són els meus drets laborals durant les eleccions? Puc absentar-me de la feina per anar a votar?

Sí, les treballadores disposen d'un permís dins de la jornada laboral per anar a votar. Les hores del permís varien en funció de la coincidència d'hores de la jornada laboral amb l'horari d'obertura dels col·legis electorals:

  • Si la coincidència és de dues hores, no es concedirà el permís.
  • Si la coincidència és de més de 2 hores i menys de 4 hores, es concedeix un permís de 2 hores per anar a votar.
  • Si la coincidència és de 4 hores o més, es concedeix un permís de 4 hores per anar a votar.

En cas que el treball sigui en jornada reduïda, s'efectuarà la corresponent reducció proporcional del permís.

L'empresa em pot descomptar del sou el temps de permís per anar a votar?

No, aquest permís és retribuït i no et poden descomptar el temps de la teva nòmina. Tampoc és temps recuperable.

Qui estableix el moment en que puc absentar-me de la feina per anar a votar?

És l'empresa qui ha de determinar el moment d'utilització de les hores de permís per anar a votar, que haurà de coincidir amb l'horari establert per a la votació.

Cal que presenti un justificant a l'empresa?

L'empresa té dret a sol·licitar a les seves treballadores un justificant acreditatiu d'haver votat, que serà expedit per la mesa electoral corresponent.

Tinc dret al permís si vull sol·licitar el vot per correu?

En cas de votar per correu, les treballadores poden gaudir també d'un permís de fins a 4 hores si realitzen les funcions lluny del domicili o en altres condicions de les quals es derivin dificultats per exercir el dret a vot el dia de les eleccions.

Aquest permís, que té com a finalitat que puguin acudir personalment a la sol·licitud de la inscripció en el cens per al vot per correu,&nbsp;<strong>es pot gaudir fins al dia 5 de febrer.

Quins són els meus drets laborals el dia de les eleccions si sóc membre de la mesa o interventora?

Les persones que el dia de les eleccions treballin i hagin d'estar a la mesa electoral com a membres o interventores, tindran dret al permís corresponent a la jornada completa del dia de les eleccions i, a més, a un permís corresponent a les cinc primers hores de la jornada laboral immediatament posterior.

En cas de que coincideixi el dia de les eleccions amb el descans setmanal de la treballadora que serà membre de la mesa o interventora, tindrà dret al permís només de les cinc primeres hores de la jornada laboral l'endemà de les eleccions.

Puc canviar el meu torn si he de treballar la nit abans de les eleccions i sóc membre de la mesa o interventora?

Sí, si fas la petició l'empresa t'ha de canviar el torn de treball per tal que puguis descansar la nit anterior a les eleccions.

Si sóc membre de la mesa electoral, estic coberta?

Pel fet de ser membre de la mesa, estàs protegida per la Seguretat Social i això inclou assistència sanitària en cas de necessitar-la. La protecció inclou tots els riscos que es puguin derivar com a membre o suplent de la mesa, sempre que tinguin relació directa amb les funcions electorals.

Sobre això tens més informació aquí.

Si tens alguna consulta laboral, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram