Confinament perimetral i nocturn: preguntes laborals

Puc canviar de municipi o comunitat per anar a treballar?

Sí, una de les excepcions al confinament perimetral és la mobilitat per motius laborals.

Per exemple, una treballadora que visqui a Cerdanyola però treballi a Barcelona pot anar a treballar, encara que els caps de setmana estigui prohibida la mobilitat entre municipis.

D'igual manera, una treballadora que resideixi a Catalunya però hagi de desplaçar-se fora per motius laborals, també pot fer-ho.

Poden reunir-se més de 6 persones en un lloc de treball?

Tot i que la llei prohibeix les trobades de més de 6 persones tant en espais oberts com tancats, aquesta normativa no afecta a l'activitat laboral ni institucional. És a dir, sí que es poden reunir més de sis persones en els centres de treball.

Han d'aturar-se les activitats laborals nocturnes?

No. Tot i que existeixen limitacions de mobilitat en horari de 22h a 6h, aquesta mesura no ens afecta si estem treballant. La normativa especifica que una de les excepcions a la mobilitat són els desplaçaments "per anar i tornar de treballar".

Al Reial Decret Llei també es contempla "el compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials i institucionals" entre les excepcions.

Què passa si surto de treballar després del "toc de queda"?

No hi ha problema, es contempla dins de la normativa. Això sí, és important portar un certificat que acrediti que la mobilitat a partir de les 22h és per motius laborals.

És obligatori el teletreball?

Les empreses estan obligades a promoure les mesures organitzatives i tècniques que permetin limitar al màxim la mobilitat de les treballadores, amb la recomanació de prioritzar el treball a distància i el teletreball sempre que sigui possible.

En cas de no poder promoure el teletreball, estableix que s'implementin altres mesures com horaris d'entrada i sortida esglaonats, flexibilitat horària o similars.

Es poden fer reunions sindicals?

Tot i que no s'especifica, cal tenir en compte que les restriccions no s'apliquen a les activitats laborals, i les reunions sindicals formen part d'aquesta excepció. Les empreses no ens poden prohibir els comitès d'empresa, ja que la llibertat sindical està dins de l'activitat laboral. En la situació actual, la tasca sindical és més important que mai!

Necessito justificant de l'empresa per desplaçar-me?

Tots els desplaçaments han d'estar justificats. Si et cal desplaçar-te per motius laborals dins l'horari del confinament nocturn o fora dels límits del confinament perimetral, hauràs de portar el certificat d'empresa i/o el certificat autoresponsable de desplaçament que pots obtenir en aquest enllaç: https://certificatdes.confinapp.cat/

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

Contra la sinistralitat laboral, més recursos a Inspecció de Treball i més obligacions a les empreses amb la llei de riscos laborals.

Parlem amb @nuriagilgado, responsable de Política Sindical @ugtcatalunya, i amb @Moni_CCOO responsable de @ccoosalutlab https://diaritreball.cat/2022-i-segueix-morint-gent-a-la-feina-i-segueix-sense-abordar-se-la-sinistralitat-laboral/

⚠️ Durant molt de temps s'ha fet ús de les empreses multiserveis per abaratir costos empresarials a través de la retallada de condicions laborals ✂️

⁉️ Saps com la reforma laboral pretén canviar aquesta cultura de la precarietat? 👉 https://avalot.cat/empreses-multiserveis-reforma-laboral/

#reformalaboral

🚨 La sobreutilització del contracte d'obra i servei l'han convertit en una peça clau de la temporalitat i la precarietat laboral en els últims temps.

🧐Saps que partir del 30 de març ja no es podran subscriure més contractes d'obra i servei? 👉 https://avalot.cat/contracte-obra-i-servei-reforma-laboral/

🖊️"Actualment, un dels perills més grans per a la governança democràtica [...] és la manipulació originada per les fakenews en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació".

Sobre la manipulació a través de les imatges i les paraules https://elobrero.es/opinion/81409-la-manipulacion-de-las-imagenes.html @David_Lerin

🧐Estàs familiaritzada amb el concepte de la ultraactivitat? Saps què implica? 👉

📢Amb la nova reforma laboral, l'empresa ha de respectar les condicions establertes en el conveni col·lectiu encara que aquest arribi a la seva data de venciment! 👉https://avalot.cat/ultraactivitat-reforma-laboral/

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram