Confinament perimetral i nocturn: preguntes laborals

Puc canviar de municipi o comunitat per anar a treballar?

Sí, una de les excepcions al confinament perimetral és la mobilitat per motius laborals.

Per exemple, una treballadora que visqui a Cerdanyola però treballi a Barcelona pot anar a treballar, encara que els caps de setmana estigui prohibida la mobilitat entre municipis.

D'igual manera, una treballadora que resideixi a Catalunya però hagi de desplaçar-se fora per motius laborals, també pot fer-ho.

Poden reunir-se més de 6 persones en un lloc de treball?

Tot i que la llei prohibeix les trobades de més de 6 persones tant en espais oberts com tancats, aquesta normativa no afecta a l'activitat laboral ni institucional. És a dir, sí que es poden reunir més de sis persones en els centres de treball.

Han d'aturar-se les activitats laborals nocturnes?

No. Tot i que existeixen limitacions de mobilitat en horari de 22h a 6h, aquesta mesura no ens afecta si estem treballant. La normativa especifica que una de les excepcions a la mobilitat són els desplaçaments "per anar i tornar de treballar".

Al Reial Decret Llei també es contempla "el compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials i institucionals" entre les excepcions.

Què passa si surto de treballar després del "toc de queda"?

No hi ha problema, es contempla dins de la normativa. Això sí, és important portar un certificat que acrediti que la mobilitat a partir de les 22h és per motius laborals.

És obligatori el teletreball?

Les empreses estan obligades a promoure les mesures organitzatives i tècniques que permetin limitar al màxim la mobilitat de les treballadores, amb la recomanació de prioritzar el treball a distància i el teletreball sempre que sigui possible.

En cas de no poder promoure el teletreball, estableix que s'implementin altres mesures com horaris d'entrada i sortida esglaonats, flexibilitat horària o similars.

Es poden fer reunions sindicals?

Tot i que no s'especifica, cal tenir en compte que les restriccions no s'apliquen a les activitats laborals, i les reunions sindicals formen part d'aquesta excepció. Les empreses no ens poden prohibir els comitès d'empresa, ja que la llibertat sindical està dins de l'activitat laboral. En la situació actual, la tasca sindical és més important que mai!

Necessito justificant de l'empresa per desplaçar-me?

Tots els desplaçaments han d'estar justificats. Si et cal desplaçar-te per motius laborals dins l'horari del confinament nocturn o fora dels límits del confinament perimetral, hauràs de portar el certificat d'empresa i/o el certificat autoresponsable de desplaçament que pots obtenir en aquest enllaç: https://certificatdes.confinapp.cat/

GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
LA VULL
GUIA AUTODEFENSA LABORAL AVALOT

DESCARREGA'T LA GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL

En aquesta guia laboral trobaràs la resposta a tots els teus dubtes laborals. Conèixer els teus drets és imprescindible per poder defensar-los!
  • DD slash MM slash YYYY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

❗️ QUÈ PUC FER SI EM VULL RETRACTAR DE DIMITIR A LA FEINA?

Retractar-te de deixar la feina vol dir deixar sense efecte la decisió que havies pres en abandonar la teva feina de manera voluntària.
Però, com ho pots fer? Obrim fil 🧵

#FAQSlaborals

📢 Atenció! Hi ha un canvi de legislació que simplifica la tramitació de la baixa laboral!

🔴 Saps com anirà a partir de l’abril d’aquest any?

T’ho expliquem al següent post 👉https://avalot.cat/nou-sistema-comunicacio-baixes-it/

🔴 🔴 La setmana passada es va aprovar la LOSU, la nova llei d’Universitats.

📢Aquesta llei precaritza encara més el sistema públic universitari.

Aquí trobaràs la nostra resolució👉 👉 https://avalot.cat/wp-content/uploads/2023/02/Resolucio-contra-la-LOSU.pdf

👀 T’has preguntat mai quins són els drets i deures laborals que gaudim les persones treballadores? Saps a on trobar informació laboral?
Obrim fil per explicar-te més! 🧵

#FAQSlaborals

Les companyes de l'@avalotcat, organisme jove del sindicat, realitzen una performance per visibilitzar les estructures d'opressió del sistema cisheteropatriarcal actual i com el feminisme interseccional és la clau per a revertir-les. 🟣🤝

2
Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram