Confinament perimetral i nocturn: preguntes laborals

Puc canviar de municipi o comunitat per anar a treballar?

Sí, una de les excepcions al confinament perimetral és la mobilitat per motius laborals.

Per exemple, una treballadora que visqui a Cerdanyola però treballi a Barcelona pot anar a treballar, encara que els caps de setmana estigui prohibida la mobilitat entre municipis.

D'igual manera, una treballadora que resideixi a Catalunya però hagi de desplaçar-se fora per motius laborals, també pot fer-ho.

Poden reunir-se més de 6 persones en un lloc de treball?

Tot i que la llei prohibeix les trobades de més de 6 persones tant en espais oberts com tancats, aquesta normativa no afecta a l'activitat laboral ni institucional. És a dir, sí que es poden reunir més de sis persones en els centres de treball.

Han d'aturar-se les activitats laborals nocturnes?

No. Tot i que existeixen limitacions de mobilitat en horari de 22h a 6h, aquesta mesura no ens afecta si estem treballant. La normativa especifica que una de les excepcions a la mobilitat són els desplaçaments "per anar i tornar de treballar".

Al Reial Decret Llei també es contempla "el compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials i institucionals" entre les excepcions.

Què passa si surto de treballar després del "toc de queda"?

No hi ha problema, es contempla dins de la normativa. Això sí, és important portar un certificat que acrediti que la mobilitat a partir de les 22h és per motius laborals.

És obligatori el teletreball?

Les empreses estan obligades a promoure les mesures organitzatives i tècniques que permetin limitar al màxim la mobilitat de les treballadores, amb la recomanació de prioritzar el treball a distància i el teletreball sempre que sigui possible.

En cas de no poder promoure el teletreball, estableix que s'implementin altres mesures com horaris d'entrada i sortida esglaonats, flexibilitat horària o similars.

Es poden fer reunions sindicals?

Tot i que no s'especifica, cal tenir en compte que les restriccions no s'apliquen a les activitats laborals, i les reunions sindicals formen part d'aquesta excepció. Les empreses no ens poden prohibir els comitès d'empresa, ja que la llibertat sindical està dins de l'activitat laboral. En la situació actual, la tasca sindical és més important que mai!

Necessito justificant de l'empresa per desplaçar-me?

Tots els desplaçaments han d'estar justificats. Si et cal desplaçar-te per motius laborals dins l'horari del confinament nocturn o fora dels límits del confinament perimetral, hauràs de portar el certificat d'empresa i/o el certificat autoresponsable de desplaçament que pots obtenir en aquest enllaç: https://certificatdes.confinapp.cat/

Descarrega’t la guia jove de supervivència al món laboral

Aquí podràs trobar el necessari per moure’t al món laboral. Tot el que necessites saber!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

subscriu-te a la newsletter!

I no et perdis cap dels materials que elaborem exclusivament per a tu i per fer-te la vida laboral més fàcil!

‼️ El @BancoDeEspana atribueix l'#aturjuvenil a la "baixa qualitat" de l'educació universitària.

⚠️ Però per què no mirem a la #precarietat del mercat laboral espanyol i a la sobrequalificació que patim les #joves?

Llegeix aquí la nostra carta oberta 👉🏼 https://avalot.cat/el-culpable-es-el-mercat-de-treball-carta-al-banc-despanya/

🔴 Carta oberta de l’Avalot @avalotcat al Banc d’Espanya: gairebé la meitat de les joves ocupades pateixen sobrequalificació, treballen en posicions que requereixen una qualificació inferior del que correspon pel seu nivell formatiu http://www.ugt.cat/carta-oberta-de-lavalot-al-banc-despanya-gairebe-la-meitat-de-les-joves-ocupades-pateixen-sobrequalificacio/

⚠️Recordeu que la nostra manera de consumir és una de les causes fonamentals del 60% de totes les emissions globals de gasos amb efecte d'hivernacle i de l'actual emergència climàtica. 🌎

Siguem responsables! 🙏

https://blogs.publico.es/otrasmiradas/41118/un-viernes-negro-para-el-planeta/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=publico

El lado oscuro de los derechos laborales de Amazon que no se ve en el 'Black Friday'

Por @chemamolinaa
https://www.publico.es/sociedad/lado-oscuro-derechos-laborales-amazon.html/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=publico

🟣👩‍🔬 Mapa de la igualtat de gènere en el sistema de #coneixement de #Catalunya: presència de les dones en les categories superiors de la carrera professional.

#25N @icdones @govern

Load More...

TENS PREGUNTES
O DUBTES?

ESTAREM ENCANTADES D’AJUDAR-TE
933 04 68 18
avalot@catalunya.ugt.org
Pl. Vázquez Montalbán, 4
(08001 – Barcelona)
DESENVOLUPAT PER VOLCÀNIC INTERNET
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram